U21: Derby vyznělo jednoznačně pro Duklu

Klokani v 5. kole Juniorské ligy další body do tabulky nepřidali.

U21: Derby vyznělo jednoznačně pro Duklu

Tento víkend juniorku Bohemians čekalo utkání s Duklou Praha. Bohemka střídá od začátku sezóny dobré výkony se slabšími a drží se ve středu tabulky. Před dnešním zápasem byli Klokani na 6. pozici se ziskem sedmi bodů. Trenér Vladimír Hruška měl z A týmu tentokrát k dispozici stopera Bederku a záložníky Vaníčka, Závišku a Nečase. Všichni jmenování zasáhli do utkání od 1. minuty. Kapitánskou pásku navlékl Václavík a do brány se postavil Kouba.

Lépe do utkání vstoupili Klokani, kteří v úvodních minutách drželi míč na svých kopačkách. Paradoxně první útočný výlet Dukly z 5. minuty skončil gólem z kopačky Krunerta a předznamenal nešťastný den pro zelenobílé barvy. Ve 13. minutě se po zmatcích v obraně Bohemky Dukla prosadila znovu. Tentokrát z lehké pozice skóroval Šolaja. Nicméně, Klokani nesložili zbraně a ve 23. minutě vstřelili kontaktní gól. Po kombinaci na levé straně dostal krásnou přihrávku do vápna Vetešeník a přesnou střelou rozvlnil síť. Nadějné skóre bohužel nevydrželo dlouho a hned o minutu později se Dukla po využitém rohovém kopu dostala opět do dvougólového vedení. Střelcem byl Doumbia. Ve 32. minutě přišla další rána, když po faulu v pokutovém území Bohemky měli hosté kopat penaltu. S tou si následně poradil Kott. Klokani si těsně před úvodním hvizdem vytvořili po dlouhém autu šanci na korigování skóre, ale závar v pokutovém území Dukly brankou neskončil.

Ve druhém poločase toho už tolik k vidění nebylo. Z kabiny si větší aktivitu na hřiště přinesla Bohemka, ale několika střeleckými pokusy nedokázala hostujícího brankáře Hrušku nijak zvlášť ohrozit. Dále se zápas odehrával spíše ve středu pole. Už to vypadalo, že utkání skončí poločasovým výsledkem, ale v 85. minutě se ještě prosadila Dukla, střelcem byl Lauka. V nastavení se pak pískala penalta i pro Bohemians. Na puntík si balón připravil Le Tuan a kosmeticky upravil skóre na konečných 2:5 pro hosty.

Klokani tak na domácí půdě na Duklu nestačili a prohráli 2:5. Při rozehraném 5. kole zůstali stále na 6. místě tabulky české skupiny.