Bod v závěru vystřelil Záviška

Klokani bojovali a odměnou je remíza s rivalem.

Bod v závěru vystřelil Záviška

Do derby se Spartou provedl trenér Martin Haška dvě změny v základní sestavě. Do středu zálohy se z pozice středního obránce posunul Bederka. Na levý kraj zálohy se po jednozápasové odmlce vrátil Vaníček. Na lavičku náhradníků navíc po zranění usedl Jindřišek s Martinem Haškem. V samotném duelu se od úvodu nedělo nic vzrušujícího. Zpočátku nadějný protiútok Sparty vedl Tetteh. Na rohu šestnáctky vzdušným pasem přenesl hru na Stanciua. Míč ovšem ještě před rumunským záložníkem zachytil Bartek a dopravil míč do bezpečí. Na druhé straně odpověděl za Klokany v ofenzivě Bartek. Našel si za šestnáctkou odražený míč a ač branku netrefil, tak si vysloužil potlesk zaplněných tribun.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
První šance byla k vidění před uplynutím prvních třiceti minut. Šural si ve vápně připravil míč na střelu, ovšem tu Valeš skvěle vyrazil pravou nohou. Klokani zahrozili okamžitě. Haškovu přihrávku pod sebe stačil odpálit na rohový kop Frýdek. Po půhodině hry na hrací ploše zůstal ležet Mašek a bohužel musel být střídán. Před poločasem ještě měla k dispozici standardní situaci Bohemka. Haškův centr na hranici šestnáctky odvrátil hlavou Šural, čímž se tak jako poslední zapsal do dějin prvního poločasu.

Druhá půle začala se na jejím startu podobala té první. Frýdek zkoušel štěstí levačkou, ale míč letěl mimo tři tyče. Po hodině hry zůstal na hranici šestnáctky ležet Šural a rozhodčí Berka odpískal přímý kop pro Spartu. K exekuci se postavil sám faulovaný Šural a kroucenou střelou přesně k levé tyči poslal svůj tým do vedení.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Bohemka se v závěru tlačila do koncovky. Pár minut před koncem se po několika odrazech na malém vápně dostal k míči Záviška, který prostřelil Nitu a rozjásal Ďolíček.

Klokani se tak se Spartou rozešli nerozhodně a v rámci Prahy jsou stále neporaženi.