Do Bohemians přichází Till Schumacher

Z Jihlavy přichází německý levonohý obránce.

Do Bohemians přichází Till Schumacher

Funkcionářům Bohemians Praha 1905 se povedlo přivést z Jihlavy obránce Tilla Schumachera, o něhož mělo velký zájem více klubů. Teprve 20letý německý fotbalista v Ďolíčku podepsal smlouvu na tři roky.

„Jsem velmi rád, že se kluby na mém přestupu do Bohemians domluvily. Z nabídky Klokanů jsem měl nejlepší pocit, cítil jsem ze strany Bohemians velký zájem. Nemohu se dočkat chvíle, kdy obléknu nový dres. Můj zájem umocnila i vynikající atmosféra zápasů v Ďolíčku a skvělí fanoušci. Zároveň mne těší, že pokračuje mé fotbalové působení v Česku, kde se cítím velmi dobře a dokážu si představit, že zde strávím delší čas kariéry,“ řekl ke změně dresu Till Schumacher.

Německý obránce prošel akademií Borussie Dortmund, s níž jako kapitán oslavil i dva dorostenecké tituly. Schumacher si připsal i sedm startů za reprezentační osmnáctku a dvacítku. Mladý Němec původně dorazil do České republiky na pozvání druholigových Pardubic, na zimních testech však zaujal natolik, že po něm sáhla Jihlava. V dresu Vysočiny odehrál na jaře 14 utkání, sestupu do druhé ligy však nezabránil. V letošním ročníku FNL opět patřil do základní sestavy Jihlavy a přispěl ke čtyřem výhrám z prvních čtyř kol.