Fantastický obrat zařídil tři body z Hané

Nečas, Júsuf a Martin Hašek zajistili svými brankami druhou venkovní výhru.

Fantastický obrat zařídil tři body z Hané

Proti Olomouci se do základní sestavy vrátil středopolař Jindřišek. Na levém kraji obrany si ligovou premiéru za Bohemians odbyl Schumacher. V útoku pak kouč Hašek vsadil poprvé na Júsufa s Julišem. Domácí Sigma vyrukovala na Bohemku s exklokanem Martinem Nešporem.

Hned z výkopu Klokani vybojovali rohový kop, ale ohrožení branky Buchty z něj nevzešlo. Stejným způsobem zahrozila na druhé straně domácí Sigma, když Valeš vytáhl razantní přízemní ránu Kalvacha na zadní tyč. Po centru se v závaru před brankou zorientoval Plšek a poslal svůj celek do vedení.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
Klokani si vypracovali šanci vzápětí. Júsuf nádherným pasem našel na opačné straně hřiště Závišku. Krajní záložník Bohemians přihrál pod sebe Haškovi. Střední záložník Klokanů byl o kousek rychlejší a jeho střela letěla mimo branku. Po dvaceti minutách se poprvé dostal do akce videorozhodčí. Vaníčkovi ve vlastní šestnáctce spadl míč na ruku a rozhodčí nařídil penaltu, kterou po osobním přezkoumání videozáznamu potvrdil. Pokutového kopu se ujal Nešpor, který zvýšil vedení Sigmy na 2:0.

Bohemka se hnala do útočení a chtěla snížit. Nedařilo se ji ovšem přelstít obrannou hradbu Sigmy. Z nenápadné akce naopak zahrozili domácí. Po odkopu Buchty se hnal Nešpor ze strany na Valeše. Brankář Klokanů vyběhl na hranici pokutového území a střelu forvarda Sigmy zneškodnil. To už byl na hřišti Martin Hašek, který po třiceti minutách nahradil Jindřiška. Nový muž na hřišti mohl snížit. S míčem postupoval až na hranici velkého vápna, kde napřáhl ke střele a s pomocí jemné teče trefil břevno olomoucké svatyně. V nastavení ještě měli k dispozici Klokani standardní situaci. Centr Dostála domácí defenziva zvládla odvrátit.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
Ve druhé půli se Klokani hnali za gólem. V prvních patnácti minutách se zastřelovali spíše domácí. Pokusy Housky a Vepřeka mířily mimo branku Valeše. Klokani měli pouze náznaky šancí, ale Buchta dlouho nemusel předvést těžší zákrok. Po hodině hry si v šestnácte Sigmy pokryl míč Júsuf a předložil ho před prázdnou branku Nečasovi, který z voleje vsítil potřebný kontaktní gól.
Olomouc začala odpadat fyzicky, Klokani vycítili šanci a pak předvedli parádní dvouminutovku. Nejdříve Martin Hašek připravil míč Júsufovi, který ze 16 metrů nádhernou ránou na zadní tyč vyrovnal. Za pár vteřin bylo ještě veseleji. Bohemka se hnala do rychlého protiútoku, míč se z pravé strany dostal až k Martinu Haškovi. Starší z bratrské dvojice si připravil míč ke střele, překonal Buchtu, čímž dokonal neskutečný obrat Bohemians. Klokani dokázali na Andrově stadionu zvítězit poprvé v historii české nejvyšší soutěže.

Sigma se v závěru snažila o vyrovnání. Bohemka však předvedla pevnou defenzivu a veze z Hané velmi důležité a krásné vítězství.