Hašek: Máme velké srdce

Trenéři Martin Hašek a Václav Jílek hodnotí nervydrásající duel.

Hašek: Máme velké srdce

Nejdříve hodnotil zápas kouč vítězného celku Martin Hašek.
"V utkání se emoce vyměnily jako noc a den. My jeli do Olomouce s vědomím náročného programu Sigmy. Sázeli jsme na to, že pravděpodobně nebudou mít takovou šťávu. Pokud ji mít budou, tak jim v průběhu zápasu mohou dojít síly. Snažili jsme se hráče maximálně motivovat, aby byli mentálně připraveni na to, že sem jedeme vyhrát. Chceme zvítězit v každém utkání. Ale ta víra musí být velká. Nejde jen o to si to říkat a uvnitř tomu úplně nevěřit, nýbrž být o tom skálopevně přesvědčený. Takhle jsme se motivovali, ale na hřišti to byl úplný opak. Olomouc byla v pohodě, na míči, v pohybu a přesná. Naproti tomu jsme my jenom reagovali, byli pomalí pohybově i v myšlení, všude jsme byli výrazně pozdě. Důkazem byl i první gól. Hráč si odskočí při rohu, má mít osobního strážce, který je od něj pět metrů. Přihraje dalšímu, u kterého má být osobně další hráč, ale není a byla z toho branka. U druhého gólu individuálně chyboval Vaníček a navíc jsme přežili tyč," začal s předzápasovou motivací a rozmrzelým hodnocením prvního poločasu.

Po pauze se na Andrově stadionu hrála už jiná písnička: "Do druhé půle jsme poslali čerstvého Nečase, který nám rychlostí a pracovitostí pomohl. Dali jsme krásnou kontaktní branku a dostali se na koně. Kdežto Sigma rázem spadla úplně dolů. Vstřelili jsme tři góly během chvíle. Kdybychom měli více kvality, tak přidáme i další. Hráči jsou rychlí, pracovití, pohybliví. Tým má velké srdce. Některé brejkové situace si o využití říkaly. Jsme nesmírně šťastní. Podle informací Bohemka poprvé v historii samostatné české nejvyšší soutěže zvítězila v Olomouci. Psali jsme dějiny Bohemians."

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
"Máme před sebou reprezentační pauzu, kde můžeme dostat do formy Jindřiška a Martina Haška, uzdravit Bederku a dotrénovat Júsufa. Věříme, že čas bude teď pracovat pro nás. Júsuf hrál ve druhém poločase velký zápas a ukázal, proč jsme ho kupovali. Když přišel, tak byl schopen odehrát 20 minut. Dnes už zvládá kompletní porci a každým týdnem je na tom lépe. Júsuf je jiný než Tetteh. V některých ohledech má Júsuf větší kvalitu, ale Benjamin je o pět let mladší. Júsuf musel zvládnout adaptaci z bahrajnské ligy na českou. Doufám, že v Bohemce vydrží alespoň tak dlouho jako Tetteh," vyhlížel do dalších dnů a porovnal dva zahraniční útočníky.

Poté přišla řada na domácího kouče Václava Jílka.

"Myslím, že jsme prohráli zápas, který se ani prohrát nedal. Jednoznačně jsme dominovali v první půli, možná jsme mohli přidat třetí branku. Soupeř odpověděl jedním břevnem. Způsob hry, aktivitu a kvalitu, kterou jsme se chtěli prezentovat jsme splnili. Ve druhé půli jsme se trochu v podvědomí stáhli. Poté jsme pykali za naprosto fatální chyby během patnácti minut. Bohemka využila všechny situace a otočila zápas. My jsme jim v tom hodně pomohli svým chováním i obrannou činností. Nakonec je z toho výsledek, který je hodně špatný pro mužstvo v takové situaci. Budeme se muset zmobilizovat a najít odpověď," hledal těžko slova pro vysvětlení porážky.

Že by byla únava nebo podcenění příčinou porážky olomoucký lodivod odmítal: "Neřekl bych, že by nám došly síly. Podvědomě jsme se začali bát. Ani nás najednou nezatlačili na vlastní polovinu. Udělali jsme hrubky v přechodové fázi, soupeř hrál v té chvíli rychle a dobře. Když se podíváme na posledních 10 minut, tak hráči najednou našli síly, i když byli nepřesní. Nejsme ani v situaci, kdy si za stavu 2:0 můžeme dovolit soupeře podcenit. Byli jsme připraveni na čerstvé a rychlé síly soupeře. Zkolabovali jsme v určitých momentech."

"V obranné činnosti jsme si počínali špatně, děláme na takové úrovni strašně jednoduché chyby. U stoperů je to vidět nejvíce, jelikož to pak má protihráč k brance nějakých 16 metrů. Honza Kotouč hrál první ligový zápas. První půli zvládl naprosto skvěle. Pak se nám roztřásla kolena. Když přišel první inkasovaný gól, tak jsme ztratili jistotu, nabídku, aktivitu a začali se bát. V tu chvíli bych se tedy hlavně soustředil na precizní obranu a některé věci zjednodušil. Předržovali jsme míče a řešili situace zbytečně složitě. Musíme se chovat jinak a daleko zkušeněji," viděl propad po snížení vedení svého týmu.