Nečas: Na těchto pozicích se chceme pohybovat

Jakub Nečas popisuje první tři body z Hané.

Nečas: Na těchto pozicích se chceme pohybovat

Jakub Nečas komentuje nedělní duel v Olomouci. Pocity po obratu a posun do první skupiny? Více v rozhovoru.

Během dvanácti minut jsme otočili zápas. Jaké to jsou pocity?
Je to skvělé. V poločase jsme si řekli, že pokud dáme kontaktní gól, tak máme šanci tady uspět. A povedlo se nám to. V rychlém sledu jsme vstřelili dvě branky. Pak jsme přidali i třetí. Ne nadarmo se povídá, že vést 2:0 po prvním poločase je nejhorší výsledek.

Júsufova individuální akce vypadala z tribuny zdánlivě jako přehraná.
Udělal to krásně. Zachoval klid a předložil mi to defacto před prázdnou branku. Polovina snižující branky jde za ním.

Jaké jsi dostal pokyny od trenéra do druhé půle?
Začal jsem na levém kraji zálohy. Chtěli jsme se na Olomouc více natlačit, zvýšit presink. Hlavně abych obohatil duel o náběhy za obranu.

Olomouc sice vedla, ale po třicáté minutě se její nejistota začínala ukazovat.
Nejistí byli, což je pravda. Druhá věc je, že odešli po fyzické stránce. Měli za sebou těžké dvojutkání se španělskou Sevillou v Evropské lize. Ve druhém poločase se to na nich podepsalo. Dokázali jsme toho využít a třemi góly jsme zápas otočili. Nebýt jejich dvojzápasu v Evropě, tak jsme na tom fyzicky s Olomoucí stejně. V ohledu na běžeckou kondici. Olomouc je hodně běhavé mužstvo. Myslím si, že fyzičku mají na top úrovni a kvalitě. My hráli v Dobrovici a oni se Sevillou. Rozdíl musel být někde vidět.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
Zdařil se nám velkolepý obrat. Očekává se ještě něco lepšího než svíčková nebo kýta?
To se teprve uvidí. Jsem strašně rád, že jsme toto utkání zvládli. Máme před sebou víkend bez mistrovského zápasu, takže budeme mít čas na práci. Takové vítězství nám dodalo klid, abychom mohli dobře potrénovat do dalších utkání.

Posunuli jsme se do první skupiny v tabulce. Ačkoliv je teprve začátek, tak měli jste nějaký pomyslný cíl pro umístění před první reprezentační pauzou?
Je to pro nás vzpruha. Venku se nám dlouhodobě úplně nedaří. Doufám, že jsme tímhle nastartovali nějakou sérii, kdy budeme vozit body i ze stadionů soupeřů. V téhle skupině do šestého místa se chceme pohybovat. Jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Na konci ligy se uvidí, na co nám to bude stačit.