Do Ďolíčku přijede obrozený Zlín

Klokani se po reprezentační pauze střetnou se Ševci.

Do Ďolíčku přijede obrozený Zlín

Po reprezentační přestávce, kterou Bohemka vyplnila vítěznou prověrkou s Dynamem Drážďany (3:2 - pozn. red.) se na scénu vrací opět domácí FORTUNA:LIGA. Její osmé kolo bude zahájeno v Ďolíčku, kde Klokani vyzvou Zlín. Fastav v dosavadním průběhu ligy dává zapomenout na minulý ročník, v němž jistotu účasti v nejvyšší soutěži získal až v závěrečných kolech. Pod novým trenérem Michalem Bílkem pookřál a usadil se v první pětce. Ševci zprvu sbírali body za těsná vítězství. V posledních dvou kolech se ovšem rozstříleli, když zvítězili nad Slováckem (4:0) a nad Příbramí (3:0). Pro Klokany je Zlín již dlouhou dobu neoblíbeným sokem. Bohemka v první lize porazila Zlín zatím jen dvakrát (naposledy v roce 1994), sedmkrát remizovala a pětkrát prohrála.

V týmu Zlína došlo v létě k několika změnám. Brankář Zdeněk Zlámal zamířil do skotského Heart of Midlothian. Daniel Holzer se vrátil z hostování zpět do Sparty, ale obratem přestoupil do ostravského Baníku. Do Sparty po skončeném hostování putoval i Vukadin Vukadinovič. Do Plzně přestoupil nigerijský rychlík Ubong Ekpai. Antonín Fantiš posílil nováčka z Příbrami. Roberto Bartolomeu od nové sezóny nastupuje v dresu brněnské Zbrojovky. V samém závěru přestupového období odešel hostovat Adnan Džafič do Mladé Boleslavi. V dresu Zlína už neuvidíme ani Traorého, který zamířil hostovat do Slavie.

Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
S počtem příchodů byl Zlín skromnější. Obrannou řadu vyztužil exklokan Petr Buchta. Po vydařeném ročníku ve druhé lize si angažmá v prvoligovém týmu vysloužil Alexander Jakubov. Z plzeňské Viktorie hostuje vytáhlý útočník Tomáš Poznar. Po dvou letech v pražské Dukle se zpět do mateřského Zlína vrátil Lukáš Holík.

Trenér Bohemians Martin Hašek očekává živější Zlín oproti minulé sezóně: "Aktuálně vypadá Zlín jakoby byl politý živou vodou. Převzal je trenér Michal Bílek, který měl dlouhou pauzu. V uplynulém ligovém ročníku se dlouho zachraňovali. Odešla jim řada hráčů, ale uzdravil se jim Beauguel a přišel Poznar. V útoku hrají systémem 3 -5 - 2, v defenzivě 5 - 4 - 1. Tento systém jim sedí. Hlavně halfbekům Matejovovi s Bartošákem. Formu má celé mužstvo. V reprezentační pauze jim odešel Traoré, což pokládám za určité oslabení. Jsme zvědaví, kdo ho proti nám nahradí."

Kouč Klokanů vypočítával změny Zlína: "Přišel nový trenér, který má chuť do práce. Dali se v letní přípravě dohromady. V prvním kole otočili utkání s Mladou Boleslaví z 0:2 na 3:2, což je podpořilo a odpíchli se. V týmu mají kvalitní hráče, kteří tam byli i minulou sezónu, ale nedokázali najít optimální složení. Jejich změna je jednak díky novému trenérovi, což je jeden důvod. Ten druhý je rozestavení, které jim vyhovuje."

Lodivod Bohemians přivítal v přípravě na páteční utkání téměř kompletní tým: "Martin Hašek s Jindřiškem už jsou schopni odehrát kompletních devadesát minut. Do Drážďan s námi nedocestoval Schumacher a Dostál. Oba se již od pondělí opět připravují s týmem. Filip Hašek odjížděl už na reprezentační sraz s drobným šrámem, ale k utkání by měl být připraven. Vaníček nedokončil včerejší trénink kvůli zraněnému kotníku, měl by být ovšem v pořádku. Júsuf se do tréninku zapojí až zítra. Mluvil jsem s trenérem Soukupem o Júsufovi, který mi oznámil, že náš útočník opouštěl národní mužstvo zdravý. Ve dvou zápasech naskočil na šedesát a třicet minut. Dohromady tedy odehrál jedno utkání. Mimo jsou jen dlouhodobě zranění Švec, Mašek a Vondra."

Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Zápas začíná v Ďolíčku s úderem páteční 18. hodiny. V přímém přenosu ho vysílá stanice ČT 2. Na povel ho bude mít sudí Zbyněk Proske s asistenty Radkem Kotíkem a Ondřejem Černým. Mezi střídačkami bude funkci čtvrtého rozhodčího vykonávat Ondřej Lerch. Po zápase shrneme celé utkání v reportáži. O dění na hřišti budeme informovat na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Buďte s námi na sociálních sítích. U svých příspěvků nás označte nebo připište hashtag pátečního zápasu #BOHZLN.Vstupenky jsou stále k dispozici za 150 Kč a 230 Kč na internetovém portálu Ticketportal.cz. Novým dílem preview vás provede nová moderátorka Eliška Machová, která je zároveň hráčkou a trenérkou Bohemky.

Bohemka TV