Hašek: Hráči ze sebe vydali všechno

Trenéři Michal Bílek a Martin Hašek hodnotí páteční souboj.

Hašek: Hráči ze sebe vydali všechno

Duel hodnotil jako první kouč vítězného celku Michal Bílek.
"Jsme moc spokojení. Vyhráli jsme na Bohemce, hráli s velmi nepříjemným soupeřem. Domácí byli běhaví i rychlí. Když jsme trochu hru v první půli otevřeli, tak nám jejich rychlost dělala problém. O to jsme šťastnější, že jdeme z takového utkání s výhrou. Přečkali jsme i pokutový kop Bohemky, což byl důležitý moment a brankář Dostál nás podržel. Na tabulku se rád podívám. Určitě jsme nepočítali s tím, že by byl Zlín na prvním místě. Zatím se nám daří. Být na den nebo dva na prvním místě je pro Zlín úžasné," užíval si vítězné pocity zkušený trenér.

Zlín neobdržel branku již čtvrtý zápas po sobě: "Bráníme poctivě a víme, že máme v útoku dva vysoké útočníky, kteří jsou schopni se sami uvolnit a míč podržet. Zapracovali jsme na defenzivě.Musím přiznat, že nás Bohemka hodně provětrala. Byly tam skulinky, které si musíme rozebrat, aby se už příště neopakovaly. Co se týče ofenzivy, tak Bohemka byla nejtěžší soupeř."

"Klukům jsem před sezonou řekl, že bych chtěl, abychom získali více bodů, než měl Zlín na konci minulého ligového ročníku. Vstřelili více branek a méně jich dostali. Pak si můžeme říct, že jsme byli úspěšní. Sezóna se zatím pro náš vyvíjí fantasticky, ale jsme na zemi. Musíme dále pracovat stejným způsobem, aby byla sezóna úspěšná. Nastartovanou ji máme dobře a byla by škoda, kdybychom to nějakou laxností či menší prací promarnili," promluvil o cílech pro aktuální ligový ročník.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Poté hodnotil zápas i trenér Martin Hašek.

"Měli jsme ke Zlínu velký respekt, protože je ve formě. Navíc hraje v nezvyklém a nepříjemném rozestavení, které se v naší nejvyšší soutěži moc nepreferuje. Zlín má celou řadu velmi kvalitních i silných hráčů, jak na míči, tak i fyzicky. Za velkou formu Zlína mluví výsledky. Ty my sice neměli, ale cítili jsme z utkání v Drážďanech i v tréninku formu z hráčů, kteří ji neměli v začátku sezony. Takoví hráči se nám začali zvedat, bohužel ovšem křehce. Potkaly se dva týmy, u kterých se dalo mluvit o docela slušné formě. Každý z mužstev cítil sílu toho druhého. V prvním poločase jsme z toho vyšli lépe a mohli jít do kabin s vedením. Věděli jsme, že když budou vzadu v pěti lidech, tak budeme mít těžké se jim dostat dovnitř," porovnával oba týmy.

Přiblížil i hráčské ztráty: "Schumacherovi natekl kotník a nemohl hrát. Byl jen na lavičce, aby tam nebylo volné místo. Chtěli jsme, aby si prožil s týmem zápasový den. V podstatě nemohl nastoupit. Juliš nahlásil v den utkání problém s kolenem. Júsuf se nám vrátil ve středu a ve čtvrtek absolvoval předzápasový trénink. Očekávali jsme, že nepodá takový výkon, který bude podobný tomu v Olomouci. Ještě není fyzicky připravený, když z toho na dva týdny vypadne a připadne k tomu i cestování. Musí přepnout z jednoho kolektivu do druhého. Není to jednoduché. Martin Hašek není objektivně zdaleka ve svém top stavu, protože ještě nemá natrénováno. Když u několika hráčů přijde trochu slabší výkon, tak jsme dohrávali s Vaníčkem ve středu zálohy, přičemž jeho místo je na kraji záložní řady. Záviška hrál v závěru na hrotu, ale je to krajní hráč."

Lodivod Klokanů promluvil i o inkriminovaném pokutovém kopu: "Vypracovali jsme si penaltu, což je obrovská příležitost. Bohužel exekuce vyšla na Martina Haška, který nemá za sebou ten trénink. Před tím kopem jsem měl obavu, aby to nedopadlo tak, jak to nakonec dopadlo, že nepromění. Sehráli jsme takový smutný zápas. Mohlo to skončit pro nás příznivým výsledkem, ale nedopadlo to."