U21: Klokani vezou z Hradce tři body

Vítězství zařídili svými trefami Vaníček s Vodhánělem.

U21: Klokani vezou z Hradce tři body

Juniorce se v posledních utkáních nedařilo, o čemž svědčí tři zápasy dlouhá šňůra porážek. K odehrání dalšího kola, a tedy i možnosti ukončit tuto sérii, se Klokani vydali do Hradce Králové. Místní Votroci se sedmi body na svém kontě, drželi před utkáním 9. místo tabulky. Bohemka na tom byla o bod a jednu příčku hůře. Na pomoc tentokrát z A týmu dorazili Jindříšek, Vodháněl, Vaníček a Nečas. Do branky se postavil Marek Kouba.

Úvod utkání se lépe vydařil domácím, kteří se usadili na polovině Bohemky a vytvořili si sérii rohových kopů, které ale nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Klokani postupem času srovnali hru a dostali se k několika nedotaženým akcím. Tu nejzajímavější šanci si hráči Bohemians připravili až v závěru poločasu, kdy z rohového kopu do skrumáže poslal centr Jindříšek. Domácí následný závar přečkali a šlo se tak do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas už byl o něco zajímavější. Hned v jeho úvodu zlikvidoval velkou šanci Kouba, když si poradil s tvrdou hlavičkou jednoho z Votroků. V 57. minutě přišel faul ve vápně domácích a Bohemka měla rázem obrovskou šanci v podobě pokutového kopu. Ten si vzal na starost Vaníček a následně poslal balón rovnou do šibenice. Klokany vedení nabudilo a byli lepším týmem, šanci si však v této pasáži nevypracovali. Pak dobře nacentroval do vápna jeden z domácích a Kouba musel likvidovat další nebezpečnou hlavičku. Bohemians poté předvedli pěknou kombinaci na pravém křídle. Následný pas přesně našel Vodháněla, který si už věděl rady a v 71. minutě tak navýšil vedení. Hradec ještě v nastavení po rohovém kopu korigoval skóre, když se prosadil Kadlec.

Bohemians si tak do tabulky české skupiny Juniorské ligy přidali 3 body a poskočili na 7. místo tabulky.