Hašek: Hráčům patří všechna čest

Trenéři Martin Hašek a Jindřich Trpišovský hodnotí vršovické derby.

Hašek: Hráčům patří všechna čest

Jako první hodnotil bitvu o Vršovice hostující trenér Martin Hašek.

"Vzhledem k našemu aktuálnímu zdravotnímu stavu kádru jsme vsadili na sestavu z maximálně rychlých hráčů. V útoku operoval Nečas a krajní záložník Záviška. Věděli jsme o těžkém čtvrtečním utkání Slavie s Bordeaux, takže jsme počítali s tím, že by jim v průběhu zápasu mohly ubývat síly. V praxi se to i naplnilo. Myslím, že jsme byli velice důstojným soupeřem ve formě hrající Slavii. První poločas jsme měli pod kontrolou až na úsek, kdy jsme obdrželi branku. Sami jsme byli nebezpeční pro obranu soupeře. Martin Hašek trefil břevno a byly tam dva rychlé protiútoky, které se daly vyřešit lépe. V řešení se ukázala nezkušenost našich hráčů nebo vyšší kvalita," připomněl šance Klokanů a personální problémy.

Lodivod Bohemians plynule přešel ke druhému poločasu: "Po přestávce jsme herně dominovali a Slavii přehrávali. Měli jsme k dispozici více sil a byla otázka času, zda se nám podaří vstřelit branku. Je pravdou, že jsme si nevypracovali velké množství vyložených příležitostí, nýbrž jen náznaky. Jedna velká šance tam byla. Střelu Filipa Haška vyrazil brankář Kolář a dorážka Vodháněla byla velkou možností vyrovnat, ovšem nestalo se tak. Několik pološancí z naší strany nebylo dotaženo do konce. Reiter mohl jít sám na bránu, zrovna na něj vyšel rychlík Zelený. Kdyby za ním běžel kdokoliv jiný z bránících hráčů, tak mu uteče. Je samozřejmě otázkou, jestli by dal gól. Podle mě jsme v Edenu zanechali dobrý dojem, hráli otevřeně, snažili se hrát co nejvíce dopředu a po zemi. V podstatě jsme měli zakázáno centrovat, přesto zákaz hráči párkrát porušili a poslali míč do šestnáctky vzduchem. Při centrovaných balónech jsme měli minimální šanci na úspěch, proto jsme chtěli naše akce vést pouze po zemi a prokombinovat se až do konce."

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
"Júsuf měl lehkou trhlinku ve svalu. Když jsem dostal poslední zprávu od lékaře, tak byla zocelená. On chtěl dnes nastoupit, ale my byli proti. Nechtěli jsme riskovat jeho větší zranění. Nebyl k zápasu ani nominovaný. Do seznamu hráčů k utkání se nedostal ani Juliš, protože má problémy s kolenem. Na lavičce seděli dva dorostenci a Mašek. Dominik je čtyři dny bez sádry a doktor nám povolil ho na pět minut do hry poslat. Nemyslím si, že by jeho nasazení bylo rozumné. Pak seděl na lavičce Jindřišek a Bartek, který byl variantou na všechny pozice. Doufali jsme, že povedeme a vyztužíme defenzivu Jindřiškem. Bohužel jsme prohrávali, pak byli k dispozici jen defenzivní hráči. Všechna čest hráčům, jak to zvládli," vysvětloval marodku Klokanů a smekl před svým celkem.

Následně hodnotil duel i domácí trenér Jindřich Trpišovský.

"Vítězství si hrozně ceníme, protože máme za sebou hrozně náročný duel. Bohemka nám nedala nic zadarmo, celoplošně nás napadala a druhý poločas měla výborný pohyb. Hrozně nám pomohlo domácí prostředí, lidi nás hnali, když se nám nepodařilo vyřešit některé situace. Atmosféra byla skvělá. Výkon ve druhé půli nebyl dobrý, trochu jsme ztratili půdu pod nohama. Prvních dvacet pět minut bylo od nás vlažných. Bohemka byla všude včas, měla lepší pohyb a my se nedostali do úvodního tlaku. Zbytek prvního poločasu jsme odehráli velice dobře. V jedné pasáži byl náš tlak drtivý. Dostali jsme se do provozní teploty, byli přesní, v dobrém pohybu, z čehož rezultoval vedoucí gól," vypíchl druhou polovinu první půle, kdy padla jediná branka duelu.

Ve druhém poločase se karty obrátily: "Dění na hřišti po poločasové pauze ovlivnily dvě věci, Jednak jsme nedotáhli spoustu slibných akcí směrem nahoru do konce. Hrálo se nahoru dolů, v čemž měla Bohemka navrch. Klokani nastoupili se čtyřmi extrémně rychlými hráči v ofenzivě. Myslím, že někteří naši hráči dohrávali na morál. Od sedmdesáté minuty jsem je někdy až po ztrátách míče litoval. Ještě začalo pršet, Bohemka rychle otáčela hru a někteří hráči nezahráli úplně nejpřesněji v ofenzivě. Proto z toho bylo drama až do úplného závěru."

"Měli jsme předtuchu o tom, že Bohemka proti nám pošle rychlé hráče. Vím o hráčích, které si Martin (myšleno Martin Hašek, trenér Bohemians - pozn. red.) vybírá a jakým stylem pracuje. Mysleli jsme si, že na nás půjdou s tím, co jim přineslo úspěch v Olomouci. Rychlejší už asi být nemůžou. Klobouk dolů před našimi středními obránci, kteří hráli jeden na jednoho , ale zvládli to skvěle. Ngadeu toho měl o poločas plné zuby, nevypadal dobře a byl hodně utahaný," prozradil své představy o sestavě Bohemky.