U21: Těsné vítězství nad Jabloncem zařídil Begič

Bohemka si připsala další vítězství a posunula se do středu tabulky.

U21: Těsné vítězství nad Jabloncem zařídil Begič

Po venkovním vítězství v Hradci Králové, přivítala juniorka na svém hřišti Jablonec. Bohemka se před utkáním nacházela na 8. místě se ziskem deseti bodů. Severočeši na tom byli trochu hůře a patřila jim předposlední příčka při zisku sedmi bodů. Při velké marodce A týmu, se nedal očekávat velký počet hráčů prověřených první ligou. Podpořit mladé klokany přesto přispěchali, dnes už legenda Bohemians David Bartek, a také golmanská kometa minulé sezóny, Tomáš Fryšták. Oba jmenované trenér Vladimír Hruška využil od první minuty. Kapitánskou pásku navlékl, jako již tradičně Václavík.

Klokani vstoupili do utkání o něco lépe než hosté a jejich kombinace byla jistější. Během prvního poločasu Bohemka vyslala na branku Jablonce tři pokusy. Se všemi si však jistými zákroky dokázal poradit gólman s ligovými zkušenostmi Jan Hanuš.

Druhý poločas začal střídáním Bartka, kterého nahradil Zoubek. Po chvíli přišla první nebezpečná situace v podobě závaru v pokutovém území Jablonce. Ke střele se protlačil Vrána, ale obránce hostů jeho střelu srazil - zdálo se, že rukou. Další velkou šanci si připravili opět Klokani, tentokrát po rychlém brejku po pravém křídle, který vyústil v přesný centr na Vránu. Ten si chtěl míč ještě zpracovat na prsa, ale balón mu odskočil o něco dále, než potřeboval. Jablonec kontroval šancí Bulíře, který se prokličkoval až před malé vápno, ale naštěstí mířil jen do boční sítě. V 68. minutě už se hráči Bohemians prosadili. Po ztraceném a následně vybojovaném míči před vápnem Jablonce, přišla ulička na kraj vápna, odkud přišel skvělý centr na úplně volného Begiče, který už si věděl rady. Navýšit vedení mohl v 73. minutě Hlinák, ale nemířil přesně. V závěru druhého poločasu ještě hosty dvakrát zachránil Hanuš, který zlikvidoval skvělými zákroky samostatné úniky hráčů Bohemky do otevřené obrany.

Klokani si tak připisují po dobrém výkonu zasloužené 3 body a posunuli se na 6. místo tabulky české skupiny Juniorské ligy. Co se týče střel na bránu, Bohemka Jablonec přestřílela 7:0, vítězství tedy mohlo být i vyšší.