Protrhnout domácí sérii proti Karviné

Bohemka přivítá soka, kterého doma zatím vždy porazila.

Protrhnout domácí sérii proti Karviné

Už jen jeden zápas zbývá k dovršení třetiny základní části letošního ročníku FORTUNA:LIGY. Klokani se již několik kol pohybují v prostřední skupině a daří se jim navázat na úspěšný ročník. Rozmělnění bodových zisků se přeci jen změnilo. Ačkoliv Klokani v minulých letech sbírali body především na domácím stadionu a nezdary přicházely spíše na hřištích soupeřů, tak letos se karty otočily. Bohemka v Ďolíčku zvítězila zatím jednou (v 1. kole nad Slováckem 2:1 - pozn. red.), ale poté dvakrát prohrála o gól (Ostrava a Zlín - pozn. red.). Jednou brala bod za remízu (se Spartou 1:1 - pozn. red). Nutno podotknout, že se doma utkala především s celky, které bojují v první tabulkové skupině, od začátku ligy hrají ve formě a zatím se nepotkaly s větším počtem zraněných. Do Ďolíčku tentokrát dorazí slezská Karviná, která se postupně zvedá po vlažném startu do soutěže. Pod novým trenérem Romanem Nádvorníkem v posledních čtyřech kolech dokázali karvinští hned třikrát zvítězit, čímž dotáhli ztrátu na Bohemians, která je tak před vzájemným duelem dvoubodová. Co se týče vzájemné bilance, tak ta je naprosto vyrovnaná. Týmy se v pátek střetnou popáté, čímž tak jeden z nich bude moci přetočit bilanci na svou stranu. Bohemka už dokázala Karvinou dvakrát porazit, ale zároveň s ní dvakrát prohrála. Všechna vítězství se udála vždy na domácím stadionu vítězného mužstva.

Bohemians - Karviná 2:1 (1:1)
Bohemians - Karviná 2:1 (1:1)
V kádru Karviné neproběhlo v létě příliš změn. Z pražské Slavie přišel na přestup Martin Berkovec. Luboš Tusjak opustil Vlašim, aby posílil Karvinou. Ze slovinského NK Maribor přišel Aleš Mertelj. Ofenzivu posílil Dávid Guba, kterého získali karvinští jako volného hráče. Naposledy Guba působil v polském Termalica BB Nieciecza. Velký ohlas vzbudila i posila z Pobřeží slonoviny. Na hostování z abidjanského celku ASEC Mimosas přišel Adriel D'Avila Ba Loua. V úvodních kolech defenzivní řady vyztužil Gergö Kocsis, který působil v Dunajské Stredě.

Slezané zažili také vlnu odchodů. Jan Hošek zamířil do Teplic. Pavel Eismann se přestěhoval do Brna. Stejným směrem ho následoval i Peter Štepanovský. Jan Kalabiška posílil Slovácko. Smlouva skončila Tomáši Šislerovi. Syn bývalého trenéra Jozefa obou pátečních soupeřů Tomáš Weber hostuje v Třinci.

Trenér Martin Hašek pozřel bodový vzestup Karviné: "Před začátkem soutěže proběhla v Karviné výměna trenéra. Od prvního kola body nesbírali, ale v posledních zápasech se jim začalo dařit i výsledkově. Postupem času si sedli, zvykli si i na způsob hry nového trenéra. Ovšem roli v tom, že bodově nedokázali v prvních kolech uspět hrálo i rozlosování. Ofenzivní hra stojí dlouhodobě na Budínském a Wágnerovi, kteří dokáží být produktivní."

Problémy se skládáním základní jedenáctky u Botiče nadále přetrvávají: "Musíme se potkat se všemi. Teď nás čeká Karviná. Vyhrát chceme každý zápas, ale teď jsme dvakrát nebyli úspěšní. Navíc máme velké problémy se sestavou a přípravou hráčů na utkání. Když se nám nedaří v zápase, tak potřebujeme hru oživit, ale na střídačce nemáme možnosti. Proti Karviné na tom nebudeme o moc lépe. Dva hráči se sice do tréninku s týmem zapojili, ovšem jiní dva nám odpadli."

Před Klokany stojí nutnost bodovat v pátečním duelu: "Po dvou nezdarech potřebujeme bodovat. Je těžké si dělat nějaké bodové plány, když jsme v takové situaci. Vítězství by nám ohromně pomohlo a dalo klid do další práce. Mít náš kádr zdravý a natrénovaný, tak potrápíme každého, neboť tým má slušnou sílu. V týdnu máme ještě pohárový duel s Budějovicemi a venkovní ligový duel s Opavou. Pak je reprezentační pauza, po níž bychom snad mohli být už kompletní. Bez bodů pak upadáte pod tlak, uspěcháte nějaké návraty hráčů. Neradi bychom se do takové situace dostali. Páteční zápas je pro nás nesmírně důležitý."

Bohemians - Karviná 2:1 (1:1)
Bohemians - Karviná 2:1 (1:1)
Aktuální formu soupeře i důležitost utkání vnímá i Jan Záviška:"Máme je až teď a zrovna dělají body. Tak to ve fotbale bývá. Chceme proti nim uspět. Potřebujeme už vyhrát, odpíchnout se a navázat na výkony. "

Klokany proti Karviné čeká již páté televizní utkání jdoucí po sobě. Tentokrát si představení svěřenců trenéra Martina Haška vybrala stanice ČT sport, která bude zápas vysílat v přímém přenosu. Utkání začíná v páteční 17. hodinu v Ďolíčku. Hlavním rozhodčím bude Pavel Královec. Jeho asistenty bude Jiří Moláček a Milan Flimmel. Jako čtvrtý sudí byl delegován Pavel Rejžek. Průběžně budeme informovat o dění na hřišti prostřednictvím Twitteru. Zásadní momenty vám přineseme na Twitteru, Facebooku a Intagramu. Po utkání shrneme celý duel v reportáži. Vstupenky na utkání jsou stále k dispozici ZDE.

Bohemka TV