Jasná herní dominance výhru nezajistila

Bohemka nenašla recept na defenzivu Karviné a má jen bod.

Jasná herní dominance výhru nezajistila

Do základní jedenáctky se po měsíční absenci kvůli zranění vrátil Mašek. Jinak se složení oproti duelu z minulého týdne neměnilo. Alespoň na lavičku usedl Júsuf a Švec.

Klokani vstoupili do zápasu aktivně a v prvních deseti minutách zahrávali hned tři rohové kopy. Z jednoho takového přišla i první velká šance. Mašek si přichystal ve vápně míč na střelu, ovšem tu mu na přední tyči výborným zákrokem zneškodnil Berkovec. Dále hrozila Bohemka. Narozeninový oslavenec Reiter centroval z pravé strany netradičně levačkou. Na malém vápně se hlavou do balónu opřel Mašek, ale mířil nad branku. Následně se po faulu naskytla Klokanům příležitost přímého kopu z dvaceti metrů. Exekuci si vzal na starost Filip Hašek, jehož pumelici kousek pod břevnem vytáhl Berkovec konečky prstů na rohový kop.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná
Stejným způsobem odpověděla Karviná. Jenže Budínský svou střelou branku přestřelil. Klokani jasně přehrávali svého soupeře, ale dlouho bez vyložených šancí. Až pár minut před poločasem Martin Hašek ve skluzu posunul přihrávku od Schumachera do šestnáctky. Tam Mašek v pádu hrudí přiklepl míč Nečasovi, který pálil o kousek vedle do boční sítě. Aktivita Bohemky gradovala. Dále pálil razantně Filip Hašek. Brankář Martin Berkovec si zavzpomínal na svá léta v Bohemce a před kotlem Klokanů parádním zákrokem míč vyrazil. Po poločasovém hvizdu si gólman Karviné vysloužil potlesk kotle Klokanů.

Ve druhé půli si první zakončení připsali karvinští fotbalisté. Rychlý protiútok zakončil Letič střelou nad branku Valeše. Na protější straně hřiště zakončoval Filip Hašek, jehož ránu Berkovec chytil do svých rukavic. Do další příležitosti se drali hosté. Wágner vedl protiútok svého týmu, přihrál Budínskému, který dnes neobul střelecké kopačky a znovu přestřelil. Poté bylo rušno znovu před svatyní Karviné. Mašek se obtočil kolem Janečky, kroucenou technickou střelu na zadní tyč Berkovec zákrokem pro fotografy skvěle vyrazil.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná
Pět minut před koncem se zastavilo srdce téměř celým čtyřem tisícovkám přihlížejících, když Budínský hlavou na zadní tyči trefil břevno. Klokani vyrazili do protiútoku. Unikajícího Reitera skluzem sestřelil Smrž. Rozhodčí Královec jeho zákrok okamžitě ocenil druhou žlutou a následně i červenou kartou. V přesilovce pak spoluhráče oslovil Reiter přízemním centrem. Šmídovi bránil v zakončení obránce a Vodháněl poslal míč vedle.

Ač Klokani celý zápas jasně dominovali, tak urputnou defenzivu Karviné nepřelstili a z utkání si odnesli pouze bod.