Pohárová cesta vede přes Budějovice

Klokani po čtyřech letech přivítají Jihočechy.

Pohárová cesta vede přes Budějovice

Po 10. kole FORTUNA:LIGY se Klokani sejdou ve středu znovu v Ďolíčku. V tomto týdnu totiž Klokany čeká nejen ligový duel s Opavou, nýbrž také 3. kolo MOL Cupu, v němž Bohemka vyzve České Budějovice. Poslední vzájemné duely se datují do ligového ročníku 2014/2015. Tehdy ještě Dynamo hájilo prvoligovou příslušnost. V té samé sezoně totiž Klokani změřili síly s Budějovicemi rovněž ve 3. kole. Po brankách Mosquery a Lietavy se mohli radovat z postupu do osmifinále. Oba týmy se potkaly i v lize. Téměř před čtyřmi lety Dynamo odjelo od Botiče s vysokou porážkou (0:3). Jarní duel na Střeleckém ostrově se již vryl do paměti fanouškům Klokanů. Bohemka během jedenácti minut třemi góly otočila nepříznivý vývoj, čímž si připsala důležité body v bojích o záchranu.

Mezi jednoznačné opory Dynama patří bezesporu zkušený gólman Zdeněk Křížek. Právě on pamatuje poslední vzájemné duely Budějovic s Klokany. Zkušeným borcem je i Jiří Kladrubský, který se krom jedné branky může pyšnit i pěti gólovými přihrávkami. Vesměs vydařenou sezonu prožívá i Matej Mršič, alespoň co se produktivity týče. Za deset zápasů již stihl pomoci týmu dvěma brankami a stejným počtem asistencí. Střeleckou chuť má od prvního kola brandýský rodák David Ledecký, který vstřelil už pět gólů. V těsném závěsu za ním je velezkušený Ivo Táborský. I přes menší minutáž stihl pokořit brankáře soupeře již třikrát. Dynamo je po deseti kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na třetí pozici. V posledním duelu sice Budějovice podlehly doma Znojmu (1:2). Dokázaly ovšem porazit ve formě hrající Ústí nad Labem (2:0).

Zápas 3. kola MOL Cupu se hraje v Ďolíčku ve středu od 18 hodin. Hlavním sudím bude Jan Jílek. Na čarách mu budou asistovat Petr Kotalík a Jan Petřík. Na Virtuálním Ďolíčku vám shrneme celý duel po jeho skončení v reportáži. O nejdůležitějších momentech navíc budeme informovat na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Vstupné na toto utkání bylo stanoveno na jednotnou cenu 100 Kč. Držitelé permanentek PREMIUM a děti do 15 let mají vstup zdarma. Otevřen bude pouze hlavní vchod A, od kterého se dostanete do všech domácích sektorů. Lístky můžete kupovat i pod tímto ODKAZEM. V prodeji bude i zkrácené vydání magazínu Klokan k pohárovému duelu.