Na Opavu do Brna

Bohemka i v této sezóně zavítá do Králova Pole. 

Na Opavu do Brna

Anglický týden před reprezentační pauzou zakončí Klokani v moravské metropoli proti nováčkovi z Opavy, který užívá brněnský stadion jako svůj azyl. Po chmurném vstupu do ligy se opavští rozehráli. První ligový bod získali v čtvrtém kole s Libercem (1:1). Z posledních čtyř zápasů ovšem dokázali hned třikrát zvítězit, přičemž jediná prohra přišla na hřišti mistrovské Viktorie Plzeň (1:0). Oba celky se střetly v první i druhé lize. V nejvyšší soutěži jsou na tom lépe Klokani, když poslední čtyři duely neprohráli a drží úspěšnější bilanci 3 - 2 - 1. Ve druhé lize se Bohemka potkala s Opavou o šest ligových ročníků zpět. Na podzim Zelenobílí jasným vítězstvím vyloupili opavský stánek (4:1). Odveta v Ďolíčku nabídla vyrovnanější průběh, který rozsekl proměněným penaltovým kopem Jindřišek.

SFC Opava - Bohemians 1905 1:4 (0:2)
SFC Opava - Bohemians 1905 1:4 (0:2)
Po postupu do nejvyšší soutěže se opavští hlavně snažili udržet stávající kádr, což se jim podařilo. Navíc z Pardubic přišel Jan Řezníček. O poznání z bližšího klubu je útočník Václav Juřena, který se stěhoval z Třince.

Kouč Martin Hašek se vrátil k situaci s domácím hřištěm Opavy: "Jsou nováčkem ligy. Musí se hrát v azylu na stadionu Brna, asi jsou šťastní, že už jim končí. Na nás vyšel poslední zápas. Sám za sebe říkám, že bych raději hrál přímo v Opavě. Sice by domácí měli více energie v žilách díky fanatickému publiku na vyprodaném stadionu. Jenže koho baví hrát fotbal na poloprázdném stadionu, kde je třeba 800 lidí v neutrálním prostředí? To nebaví asi nikoho. Mnohem lepší je hrát před plným stadionem. Radost z toho nemám. Není pravda, že bychom tlačili na to, aby se tam nehrálo, jak se psalo v některých médiích. Pravdou je, že jsme kladli důraz na to, aby bylo vše dodrženo. Nechtěli jsme se dostat do situace, že žijeme s vědomím, že hrajeme v Opavě. A najednou by se nám dva dny před utkáním řeklo, že jedeme nakonec do Brna. Chceme vědět místo utkání, podle toho si objednat hotel, udělat si plán a vědět, na co se připravujeme. Když nebyli schopni tuhle povinnost zajistit, tak se zápas přesunul do Brna."

Lodivod Klokanů zmínil i několik opor soupeře: "Ze začátku nebodovali. Teď se k nějakým bodům dostali, takže jim určitě stouplo sebevědomí. Čekám vyrovnaný duel. Podle mě je rozdílovým hráčem Kayamba. Nebezpečný je v pokutovém území dobrý hlavičkář Smola. Dobrá čísla má i Kuzmanovič. Z principu má takové hráče každý druhý oddíl. Nejsou ani lepší, ani horší. Uvidíme, kdo bude mít v ten den lepší sportovní formu."

Klokanům se i pozvolna vyprazdňuje marodka: "Doufám v připravenost Šmída pro utkání, který měl ve středu nějakou virózu, proto nebyl nominován k pohárovému zápasu. Pepa Jindřišek dostal bohužel druhou dávku antibiotik, takže s ním asi nemá smysl počítat. Rezonance u Vaníčka dopadla dobře a bude s kondičním trenérem začleněn do týmu. Postupně nám ho předá. Juliš už by mohl být k dispozici alespoň na lavičku náhradníků. Rezonance nenašla nic závažného. Byl to natažený postranní vaz, který už má za sebou tři týdny, takže by bolest měla postupně odeznívat. Filip Hašek dostal ve středu volno, protože už v podstatě tři týdny netrénuje naplno. Má problémy s přitahovačem a zápasy hraje pod prášky. Chtěl jsem mu dát volno pro doléčení, aby byl připraven na Opavu. Nemohli bychom si dovolit ho nasadit ve středu, mohlo by dojít ke zhoršení a byli bychom bez něj. To by byl průšvih. Předpokládám, že tam už to zvládne, přinejhorším zase s prášky. Bartkovi už splaskl nos a bude mít hotovou masku. Hráčů bychom tedy měli mít více. Jenže druhá věc je, jaký budou schopni podat sportovní výkon. V tom si asi o tolik nepomůžeme. Kluci nebudou v top formě, neboť nebudou mít natrénováno. Potřebujeme utkání s Opavou zvládnout bodově. Pak máme čtrnáct dní do následujícího zápasu. Horší už to snad být nemůže, v což pevně věřím. jsme schopni prví týden přestávky obětovat pro uzdravení hráčů. V tom druhém do toho už šlápneme, na jehož konci máme doma Plzeň. Chceme sehrát, co možná nejlepší zápas a potěšit fanoušky. Teď ještě budeme kádrově velmi limitovaní. Na Plzeň už bude většina hráčů snad v lepším stavu oproti tomu aktuálnímu."

SFC Opava - Bohemians 1905 1:4 (0:2)
SFC Opava - Bohemians 1905 1:4 (0:2)
Zápas Bohemky s Opavou se hraje v neděli od 15:00 v Králově Poli. Hlavním rozhodčím bude Pavel Orel. Asistovat mu bude Petr Blažej a Jiří Kříž. Čtvrtým sudím bude Vojtěch Severýn. O nejdůležitějších momentech zápasu budeme informovat na našem Facebooku, Twitteru a Instagramu. Na Facebooku poběží živý audio komentář. Odkaz na něj přidáme na hlavní stránku Virtuálního Ďolíčku třicet minut před utkáním. Na webu shrneme v reportáži celý duel. Pokud se sami chystáte do Brna, tak ke svým příspěvkům připište hashtag #OPABOH. Vstupenka do sektoru hostí stojí 100 Kč. Fanoušci se vydávají do Brna spojem EC 277 Metropolitan v 9:51 s příjezdem ve 12:20. Zpět se fanoušci vrací z Brna vlakem EC 274 Metropolitan v 17:36. Do Prahy pak souprava přijede ve 20:07.