Třetí venkovní vítězství

Krásný gól Nečase a chycená penalta Valešem zajistila tři body.

Třetí venkovní vítězství

Proti Opavě nastoupili Klokani v téměř stejné sestavě jako s Karvinou. Jediný rozdíl představovala útočná dvojice, kterou s Nečasem utvořil Júsuf.

Po deseti minutách se díky dobrému defenzivnímu postavení Klokani vydali do rychlého protiútoku. Martin Hašek roztáhl hru doprava na Reitera. Krajní hráč Klokanů se zvládl dostat přes Svozila, jenže před vybíhajícím Šromem už míč nedostihl a z nadějného protiútoku tak nebezpečí pro branku Opavy nevzešlo, neboť balón sebral gólman domácích. Za Opavu odpověděl Zapalač tvrdou střelou z levé strany, ale Valeš si poradil a balón vyrazil pryč.

SFC Opava - Bohemians Praha 1905
SFC Opava - Bohemians Praha 1905
Dlouhou dobu se ani před jednou z branek nestala nic vážného. Před uplynutím první půlhodiny hry zahrozili Klokani. Bederkův pas stihl na hrací ploše Reiter a v pádu odcentroval. Šrom vyběhl na penaltový puntík pro míč, ale dokázal ho jen vyboxovat. Za šestnáctkou se z voleje opřel levačkou do balónu Filip Hašek, který o kousek branku přestřelil. Zanedlouho bylo rušno znovu před svatyní Opavy. Záviška vyhrál hlavičkový souboj pro Nečase. Útočník Klokanů přeloboval vybíhajícího gólmana Šroma, ovšem stejně tak i branku.

Zahřál se i brankář Valeš, když parádním skokem vytěsnil technickou střelu Kayamby na zadní tyč. Po následujícím rohovém kopu zakončoval z pětadvaceti metrů svozil, ovšem jeho střela letěla příliš vysoko nad brankou. Poslední slovo měla před poločasovou pauzou Bohemka. Reiterovu přihrávku pod sebe nevyužil Záviška a před Júsufem odkopl míč do bezpečí obránce.

Hned zkraje druhé půle Záviška posunul míč na Júsufa, který ho okamžitě předložil do pohybu Reiterovi. Unikajícího hráče Klokanů stáhl před šestnáctkou Zapalač, jelikož to byl jeho druhý faul za žlutou kartu, tak byl rozhodčím Orlem vyloučen. Přímý kop Klokanů si vzal na starost Martin Hašek, ale trefil pouze hráčskou zeď. Klokani hledali cestu k brance a Opava se snažila využít rychlého Kayambu. V jediném takovém případě si Kayamba předkopl míč při úniku příliš před sebe. Gólman Valeš skvěle vyběhl a balón mu sebral. Záhy střílel na druhé straně Nečas, ovšem jeho ránu zablokovala defenziva Opavy. Další šance Bohemians přišla po hodině hry. Dostál odcentroval do šestnáctky, kde hlavičkoval Júsuf, ale vysoký Šrom míč lapil.

SFC Opava - Bohemians Praha 1905
SFC Opava - Bohemians Praha 1905
Když už trenér brankářů Miller přivolal na lavičku Juliše, aby pomohl Klokanům protrhnout se vší vervou bránící Opavu, tak Klokani udeřili. Júsuf roztáhl hru doleva na Schumachera. Přesný centr mladého německého beka nádherným volejem napálil pod břevno Nečas.

Klokani šli za dalším gólem. Velmi zajímavě se jevila rychle padající rána Filipa Haška, ovšem nakonec skončila nad brankou. S blížícím se koncem zápasu projevovat snahu o vyrovnání. Pět minut před koncem se ji naskytla možnost v podobě pokutového kopu. Valeš prokázal skvělou formu a Kuzmanoviče vychytal. V nastavení ještě po centru Hrabiny hlavičkoval Janetzký těsně nad břevno.

Bohemka v závěru uhájila hubené vítězství a již potřetí vyhrála letos na venkovním stadionu.