Hašek M.: Máme obrovskou radost

Záložník Martin Hašek popisuje nedělní vítězství.

Hašek M.: Máme obrovskou radost

Vítězný duel v Brně nad Opavou komentuje záložník Martin Hašek. Hra v přesilovce, přítomnost hráče na pozici 9. Více v rozhovoru.

Již potřetí vezeme vítězství ze hřiště soupeře. Jaké to jsou pocity?
Máme obrovskou radost z důležitých tří bodů. Před zápasem byla v tabulce taková situace, že kdyby se nám povedlo vyhrát, tak se vzdálíme té spodní skupině. Tím bychom si upevnili zároveň i naše postavení ve středu tabulky, o což jsme hodně stáli. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Prvních dvacet minut jsme se moc nedostávali dopředu.
Opava držela míč. Naším záměrem bylo vycházet ze zajištěné obrany do rychlých protiútoků. Nepamatuji si, že by opavští měli nějakou šanci v té první dvacetiminutovce. Oni drželi míč a my vyráželi do nebezpečných protiútoků. Těch jsme pár měli, jenže nebyly bohužel dotaženy úplně do finále.

Ve druhé půli jsme Opavu zatlačili, což nám umožnila i přesilovka. Ukázala se trpělivost týmu, který je velmi mladý.
Myslím si, že jsme přesilovku do vstřelené branky sehráli dobře. Dobře jsme točili hru, vytvářeli si nebezpečné situace. V takové hře jsme pokračovali i chvilku poté, co jsme se dostali do vedení. Pak jsme se z nepochopitelných důvodů scvrkávali tak dlouho, že jsme konec zápasu zbytečně probránili proti oslabenému soupeři.

Velmi nám pomohla i přítomnost vysokého útočníka.
Myslím, že ano. Júsuf byl u gólové akce, když dával do levé strany předfinální přihrávku na Schumachera. Kluci nám pomohli. Bylo to lepší i pro trenéra, který měl lepší varianty na střídání. Júsuf zkoušel i střelu z dálky. Já si na přímý kop z pětatřiceti metrů rozhodně nevěřím.