Hašek: Strašně důležité vítězství

Trenéři Martin Hašek a Ivan Kopecký hodnotí nedělní duel.

Hašek: Strašně důležité vítězství

Třetí venkovní vítězství zhodnotil na tiskové konferenci kouč Martin Hašek.

"V první řadě jsem rád, že Opava už nebude hrát tady v Brně, protože hrát na neutrální půdě před hrstkou lidí není dobrý pro produkt ligy. Radši bych hrál v Opavě. Do zápasu jsme šli s obrovskými problémy. Máme hodně zraněných hráčů. Těch zdravých jsme měli minimum. Vsadili jsme na to, že půjdeme do vedení, a pak to nějak ubráníme. Kdyby šli domácí do vedení, měli bychom obrovský problém. Pozorně jsme bránili a chodili jsme do rychlých protiútoků. Pak jsme dali po krásné akci gól a hráli asi dalších pět minut. Od té doby to byl strach o výsledek. Byl jsem strašně naštvaný na hráče za jejich herní projev. Na druhou stranu, v jakém stavu jsme, to má i určitou logiku. Pak jsme udělali ještě nesmyslnou penaltu. Ztrátu dvou bodů se soupeřem, který dohrává v deseti bych rozdýchával opravdu ztěžka," prozradil bezprostřední pocity nespokojenosti ze závěru utkání.

Lodivod Bohemians posléze vyjmenovával pozitiva: "Sice jsme to proti oslabenému soupeři nesehráli nejlépe, ale máme tři body i čisté konto. Zvládli jsme pohár s Budějovicemi i ligový zápas s Opavou. Teď máme čtrnáct dní, ve kterých se můžeme uzdravit a dotrénovat. Čtvrtou žlutou kartu ovšem dostal Filip Hašek, takže proti Plzni hrát nemůže. Ještě s ním budu mluvit, ale pokud ji dostal za nesportovní chování, tak to bude mít drahé. Pro mě je to neomluvitelné."

"Při penaltě jsem myslel, že Filipa zabiju. Nedokázal jsem to pochopit. Už jsem byl na něj naštvaný v té době za čtvrtou žlutou kartu. Tou penaltou to korunoval. Nestačil jsem ani myslet na to, aby Valeš pokutový kop zneškodnil. Díky tomu mě zachránil, protože bych byl strašně naštvaný. Teď na tiskové konferenci ještě jsem, ale po cestě už budu hodně šťastný za vítězství. Je pro nás strašně důležité," okomentoval i své dojmy při pokutovém kopu.

Duel hodnotil i domácí trenér Ivan Kopecký.

"V prvním poločase soupeř bránil a čekal, co uděláme. Drželi jsme míč, ale měli jsme problém dostat se do šestnáctky. Navzdory tomu jsme měli dva slibné střelecké pokusy. Střelu tam měl Zapalač, a pak to samé v případě Kayamby. Bohemka měla pár rychlých protiútoků, ale oboustranně to bylo spíše bez velkých šancí. Zkomplikovali jsme si utkání vyloučením, protože soupeř v tu chvíli ožil. Až na jednu situaci, kdy jsme inkasovali, to ale kluci odbránili dobře. Po přeskupení řad jsme ožili, když šel sám na bránu Kayamba. Vyrovnat jsme mohli z penalty a záhy hlavičkoval těsně nad bránu Jurečka. Je to velká škoda. Myslím si, že je to docela krutý výsledek. Remíza by zápasu slušela víc," připomněl šance na vyrovnání svého celku.

Nečekané se mohlo fanouškům zdát střídání rychlého Joela Kayamby: "Čekal jsem, že se bude víc prosazovat. David Puškáč je soubojový typ. Poslali jsme ho tam, protože je platný při hlavičkových situacích a podobně. Nemůžu mu upřít snahu. I v deseti jsme si vytvořili dostatečný tlak. Je škoda, že se nám zápas nepodařilo přetavit v remízu. Je to docela kruté.“

Dále už směřoval k prvnímu utkání na domácím stadionu v Opavě, kde jeho tým v MOL Cupu vyzve Jihlavu: "Jsme rádi, že jsme tady v Brně mohli být, protože naše situace nebyla jednoduchá. Všichni už se ale těší, až budeme hrát doma. V žádném případě to nebude jen tak, že si jdeme zahrát. Chceme postoupit."