V pátek souboj s mistrem

Bohemku čeká v Ďolíčku plzeňská Viktoria.

V pátek souboj s mistrem

Po reprezentační přestávce se na scénu vrací znovu FORTUNA:LIGA. Klokani zahájí již 12. kolo nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže. K jeho sehrání přijede do Ďolíčku plzeňská Viktoria, jakožto vítěz minulého ligového ročníku. Vzájemné duely v poměru 7 - 6 - 13 sice zvýhodňují Západočechy, jenže Bohemka v posledních letech několikrát dokázala Plzeň obrat. V živé paměti mají nejen všichni fanoušci Bohemky poslední vzájemný duel těchto soupeřů, který se hrál rovněž v Ďolíčku. Utkání se neslo ve slavnostním duchu již během týdne, kdy se stal svatostánek Bohemky městským stadionem. Klokani korunovali jasným vítězstvím 5:2. Pokud se vrátíme do aktuálně probíhající sezóny z pohledu Plzně, tak ta je v těsném závěsu za vedoucí Slavií, ale ve většině vítězných duelů příliš fotbalovou veřejnost nepřesvědčila. Klokani nebudou moci počítat s Filipem Haškem, neboť nejmladší z klanu Hašků viděl v zápase s Opavou čtvrtou žlutou kartu a musí tedy duel s Plzní vynechat.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)
Po celkovém vítězství v loňském ligovém ročníku si Plzeň zajistila přímý postup do základní skupiny milionářské Ligy mistrů. Ve Štruncových sadech tak došlo k rozšíření kádru. Půlroční hostování v Jablonci skončilo Pernicovi. Ze Zlína přestoupil rychlonohý Moses Ubong Ekpai. Záložní řadu posílil z bulharského Levski Sofia defenzivní štít Roman Procházka. K němu přibyl i mladý středopolař Pavel Bucha, který zatím v prvním týmu příliš "čichnout" nedostal.

Několik hráčů ale po návratu z hostování putovalo do jiných klubů. Vytáhlý Poznar zamířil hostovat do Zlína. Zkušený útočník Marek Bakoš do Trnavy. Miloš Kratochvíl přestoupil do Jablonce. Smlouva skončila zkušenému Andreasu Ivanschitzovi. Do Olomouce odešel Václav Pilař, který se do hry vrací po vleklých zdravotních problémech.

Záložník Martin Hašek prozradil jasný a očekávaný cíl Klokanů: "Máme před sebou těžký zápas proti velmi kvalitnímu soupeři. Budeme chtít ovšem vyhrát, stejně jako v každém utkání."

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)

Zápas Bohemky s Plzní se hraje v Ďolíčku v pátek do 18 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Ondřej Pechanec. Na čarách mu bude asistovat Jiří Kříž a Zdeněk Koval. Čtvrtým rozhodčím bude Vojtěch Severýn. K mání je ještě několik vstupenek do kotle Bohemky.


Atraktivní program nabídne i poločasová přestávka. V ní totiž dojde na penaltový souboj mezi Antonínem Panenkou a majitelem sázkové kanceláře Maxi-Tip Karlem Kabrnou. Legenda Bohemians bude střílet sedm pokutových kopů a za každý proměněný vyhraje 100,- pro všechny fanoušky Bohemky, kteří si v den zápasu založí hráčské konto u Maxi-Tipu. Tento nový partner Bohemky navíc pro nově zaregistrované hráče přichystal i možnost dvojnásobného vstupního bonusu až do výše 2000,-. Založit si tedy hráčské konto u Maxi-Tipu tento pátek se opravdu vyplatí.

Žijte s námi utkáním i na sociálních sítích. Připište ke svým příspěvkům na Facebooku, Twitteru a Instagramu hashtag #BOHPLZ nebo nás přímo označte. O nejdůležitějších situacích budeme informovat na zmíněných profilech. Po zápase shrneme duel v reportáži.

Hlavním partnerem utkání je Lion Sport.


Bohemka TV