Hašek: Můžeme hrát ještě lépe

Trenéři Pavel Vrba a Martin Hašek hodnotí páteční duel.

Hašek: Můžeme hrát ještě lépe

Nejprve se jal hodnocení utkání hostující trenér Pavel Vrba.

"Jsem spokojený, neboť jsme dvakrát prohrávali, podařilo se nám skóre vyrovnat a bereme bod. Na druhou stranu byly oba obdržené góly laciné. První penalta zapříčiněna faulem na rohu velkého vápna. Úplně zbytečný faul. Podruhé v situaci, kdy se Bohemka vykombinovala z prostoru, kde jsme měli dostatek hráčů. To je samozřejmě špatně. Vadil mi také neklid v závěrečné fázi zápasu. Byli jsme zbytečně zbrklí," vyjmenovával nedostatky výkonu svých svěřenců.

Lodivod Plzně okomentoval i pozici brankáře a pár slov utrousil i pro krajní záložníky: "Máme dva velmi kvalitní gólmany. Je jedno, kdo z nich bude v brance. Na začátku sezony dostal prostor Kozáčik. Nyní chytá Hruška a zvládá to dobře. Nevidím tedy důvod, že by se mělo něco na postu gólmanů měnit. Petržela se Zemanem čekali na svoji šanci. V sezoně toho zatím tolik neodehráli. Na těchto postech máme dva zraněné hráče. Snažili se, dělali co mohli, ale na vítězství to nestačilo."

Nyní se již plzeňští upínají k utkání s věhlasným Realem Madrid v Lize mistrů: "Na Real Madrid jsem se dvakrát díval a očekávám velmi zajímavý zápas. S určitým záměrem tam jedeme. Budeme vycházet z kvality, která nás v Madridu čeká. A ta bude mimořádná.“

Poté hodnotil zápas i domácí trenér Martin Hašek.

"Od začátku ligového ročníku máme personální problémy, neustále nám chybí někteří hráči. Když se vrátí, tak sice jsou napsaní, ale nejsou připraveni. Díky reprezentační pauze jsme byli schopni poslat do hry sestavu, která byla relativně kondičně nachystána. Snažili jsme se hrát náš způsob hry, velmi běžecky náročný fotbal, čímž jsme chtěli soupeře uštvat. Chyběl nám Nečas s Filipem Haškem, kteří platí za velmi rychlé články našeho týmu. S nimi bychom byli ještě nebezpečnější. Věřili jsme, že v tomto složení je v našich silách utkání zvládnout za plný bodový zisk,"
přiblížil opakující se potíže Klokanů.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Poté přešel k samotnému dění na hřišti: "Hra v prvním poločase zhruba odpovídala našemu očekávání. Plzeň držela míč, byla silná v kombinaci. My byli nebezpečnější a měli více šancí ke vstřelení branky. Nakonec jsme do vedení šli po několikáté příležitosti. Bohužel jsme přišli nejen o vedení, ale i o Martina Haška. Od penaltového okamžiku chtěl střídat. Já ho nechtěl stáhnout ze hry, protože jsem věděl, že jeho nepřítomnost ve hře nám způsobí problémy. Bude zraněný na několik týdnů, takže jsme znovu přišli o hráče. Budeme řešit další potíže. Martin byl dnes po svém zranění kolene poprvé připraven stoprocentně po kondiční stránce. Vydrželo to necelých 25 minut."

"Řešili jsme, koho postavit do druhé půle na středního záložníka. Filip Hašek nemohl hrát. Švec je po zranění, takže není rozehraný. Jindřišek ani není s týmem, bral troje antibiotika v řadě. Volba mohla padnout na Vaníčka, jenže to není střední záložník. Nakonec jsme zvolili variantu s Júsufem, který hrával v Bahrajnu před pěti lety středního záložníka. V rozehrávce se cítí dobře, nemá problém si seběhnout z útoku pro míč. V nouzovém složení jsme dali gól po krásné akci, načež jsem začal pomýšlet o výhře. Vydrželo mi to asi minutu. Nejsem si jist, zda roh měl být, ale soupeř vyrovnal. Naše tahy směřovaly k cíli neobdržet branku, zároveň však si udržet možnost na protiútok," přiblížil uvažování realizačního týmu.