David Čep chce svými výkony napodobit Horáka

Další posilou pro zadní řady Bohemians je v rozehrané jarní sezóně po Davidu Kotrysovi druhý olomoucký hráč <b><font color="yellow">David Čep</b></font>. Jedenadvacetiletý obránce podepsal smlouvu o ročním hostování, která v případě oboustranného zájmu může být prodloužena o další rok. Jedná se tedy o stejný kontrakt, který uzavřela Olomouc s Bohemians v případě Martina Horáka. Ten však dlouho před jeho vypršením odešel do Sparty.

"Budeme si však Davida, pokud bude oboustranná spokojenost, chtít koupit natrvalo," nechce trenér Petržela v tomto bodě následovat Horákův případ. "Tenkrát na Horáka nebyly peníze, na Davida se snad najdou."

"Hodně lidí můj příchod srovnává právě s působením Martina, to je pro mě svazující, protože tady zanechal výborný dojem," říká Čep. Nemyslí si ale, že by mohl Horáka napodobit i co se týče rychlého přestupu do Sparty. "Samozřejmě se soustředím jen na Bohemku."

Jeho přestup proběhl rychlostí blesku. "Volali mi, že se mám co nejrychleji dostavit na stadion a tam mi oznámili, že odcházím do Prahy," popisuje mladík, který si už a podzim stihl zahrát v poháru UEFA proti španělskému Vigu. V první lize si zatím připsal pouhé tři zápasy. Nyní zřejmě přidá další minuty, protože trenér Vlastimil Petržela plánuje zvýšení konkurence v obraně klokanů, která po odchodu Mareše a Horáka stále hledá svou podzimní pohodu. "Musíme v týmu udělat vítr, někteří hráči necítí na svou pozici tlak," plánuje kouč.

V sobotním zápase proti Jablonci se ještě olomoucký rodák na hřišti neobjevil, protože jej trápilo bolavé koleno. "Celý týden jsem netrénoval, ale už by snad mělo být všechno v pořádku," tvrdí Čep. Je tedy možné, že by svou premiéru v zelenobílém dresu mohl absolvovat již dnes v pohárovém utkání v Teplicích.