Dostál: První poločas byl špatný

Obránce Martin Dostál popisuje duel v Mladé Boleslavi.

Dostál: První poločas byl špatný

Obránce Martin Dostál komentuje nepovedené utkání v Mladé Boleslavi. Co dělalo mužstvo špatně? Jaký vliv měla neproměněná šance Júsufa? Více v rozhovoru.

Vypadalo to, jako kdybychom hráli, ale Boleslav dávala branky...
Může se to možná tak zdát, ale my podali v prvním poločase špatný výkon. Prohrávali jsme o dvě branky a je úplně jedno, jestli jsme hráli a oni stříleli góly. Na ně se to hraje, dala je Boleslav, jenže my ne. Bohužel jsme pokazili první půli, čímž jsme si zadělali na velký problém a zkazili si tím celý zápas.

Co jsme dělali špatně v prvním poločase?
Boleslav měla převahu v zisku druhých míčů. My jsme se do nich dostávali horko těžko. Byly tam z naší strany situace, díky nimž jsme se tam mohli dostat. To by nám ale museli trochu lépe fungovat součinnosti a další věci okolo nich, které trénujeme. Nebylo tomu tak. První branka nás asi trochu načala, ale to je naše hloupost. Nemůžeme se nechat zlomit jedním gólem. Pak jsme je pustili do dvoubrankového vedení, což už se honí těžko.

Rozhodující mohl být i samostatný únik Júsufa...
Šance to byla. Už se nám poněkolikáté stalo, že takovou příležitost neproměníme. To jsou kdyby. My kontaktní gól nedali, naopak domácí přidali třetí. To už se otáčelo hodně těžko. Je ovšem pravda, že nás gól mohl dostat do hry.

Co jste si říkali v kabině o poločase?
Trenér musel zvýšit hlas. Nešlo pokračovat v takovém způsobu hry, jaký jsme v první půli ukázali. Myslím si, že nám to i pomohlo. Druhý poločas byl z naší strany lepší. Měli jsme víc ze hry i větší množství šancí. Kýžený kontaktní gól, který by nás mohl podobně jako v Olomouci nastartovat jsme nevstřelili. Bylo to špatné.