V pátek boj s Teplicemi

Klokany čeká souboj se Skláři.

V pátek boj s Teplicemi

Klokani mají před sebou další anglický týden, v němž sehrají celkem tři zápasy. Už v pátek je v domácím prostředí čekají Teplice. Severočeský celek rozhodně neprožívá vydařený průběh sezóny, což odnesl trenér Daniel Šmejkal, který byl po devátém kole (porážka s Opavou 0:2 - pozn. red.) nahrazen Stanislavem Hejkalem. Vzájemná bilance nevyznívá v poměru 7 - 6 - 15 pro Klokany příliš lichotivě, ale poslední vzájemný duel zvládla Bohemka herně i výsledkově (na jaře 2018 v Ďolíčku vítězství 2:0).

V Teplicích se "tradičně" příliš příchodů neudálo. V končícím ročníku HET ligy se upsal Teplicím záložník Siim Luts, který se tak poprvé bude moci postavit Klokanům v Ďolíčku jako soupeř. Tepličtí získali hráče i o dvě tramvajové zastávky dále, protože ze Slavie přišel na hostování Jan Trubač. Z Olomouce přestoupil Moulis. V průběhu letošního ročníku byl do Teplic zapůjčen forvard Jindráček z Ústí nad Labem. Obranu posílil Jan Hošek, který se stěhoval z Karviné.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Ze Stínadel na hostování zamířil mladý Dominik Šup, který hájí barvy ústecké Army. Zkušený Jan Rezek si připisuje další ligové starty za nováčka z Příbrami. Petr Kodeš hostuje ve Varnsdorfu, stejně jako Petr Richter.

Kouč Martin Hašek očekává tuhou přetahovanou: "Teplice jsou tradičním klubem ligy, jak rozpočtově, tak i kádrově. Patří do toho lepšího průměru ligy. V letošním kalendářním roce ovšem nemají takové výsledky, které by si tamní činovníci představovali. Po čtyřech kolech s novým trenérem u nich stále probíhá moment změny. Neprocházejí dobrým obdobím, stejně jako my. Změna trenéra přichází po delší krizi. Pozorovatelným faktem je nárůst úsilí. Ve svých řadách mají nadstandardní ligové i zkušené hráče. Na levé straně obrany je Krob. Pak v záloze Ljevakovič s Kučerou. V útoku ještě Vaněček. Oba týmy mají své problémy, takže očekávám spíše boj."

Lodivod Klokanů okomentoval stav Jakuba Nečase: "Nečas může dělat téměř všechno, ovšem až na kontaktní souboje. Doktor ho do hry nepustí, neboť za jeho zdravotní stav zodpovídá. Měl tři zlomeniny, takže mu to musí srůst. S jeho zapojením počítáme až po reprezentační přestávce."

Neutichající problémy Klokanů se promítají do tréninků: "Vlastně během celého podzimu jsme nikdy nebyli kompletní. Omezit kontaktní souboje systémově neplánujeme. Je ale rozdíl trénovat s devíti zdravými hráči a s osmnácti. V takové situaci v tréninku některá cvičení omezíme, aby se snížilo riziko zranění hráčů. Může dojít k přetížení. S kompletně připraveným mužstvem do konce roku asi disponovat nebudeme. Pokud ano, tak na poslední dva až tři zápasy. Jsem vůči tomu spíše skeptický."

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Poslední vzájemné utkání připomněl i Martin Dostál:"Chceme zvládnout každý domácí zápas. Pamatuji si na poslední domácí utkání s Teplicemi. Podali jsme výborný výkon a doufám, že na něj navážeme. Věřím, že po dlouhé době zase doma vyhrajeme. Výhru jsme si chtěli přivézt už z Boleslavi, ale snad to zmákneme v pátek s Teplicemi."

Zápas začíná v Ďolíčku v pátek od 18 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice ČT Sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Lerch. Na čarách mu budou asistovat Vít Melichar a Ondřej Černý. Čtvrtým sudím bude Tomáš Klíma. K vašim příspěvkům a sociálních sítích připište hashtag #BOHTEP nebo nás označte. O nejdůležitějších momentech zápasu vás budeme informovat na našem Facebooku, Twitteru a Instagramu. Po utkání shrneme celý duel v reportáži. K dispozici jsou stále i vstupenky na zápas. Za 150 Kč a 230 Kč je můžete pořídit ZDE.

Bohemka TV