U21: Bod za bezbrankovou remízu v Liberci

Brankář Kouba v prvním poločase zlikvidoval penaltu.

U21: Bod za bezbrankovou remízu v Liberci

K dalšímu utkání české skupiny Juniorské ligy, se Klokani vydali na sever Čech, aby se zde utkali s Libercem, který v dosavadním průběhu sezóny předvádí dobré výkony a nachází se na průběžném třetím místě tabulky. Bohemka minulý týden porazila na svém hřišti Příbram a stále se drží přesně ve středu tabulky, tedy na 6. místě. Trenér Vladimír Hruška měl tentokrát k dispozici čtyři hráče A týmu. Zkušené záložníky Jindřiška s Bartkem a také mladíky Vaníčka s Vodhánělem. Všichni jmenovaní nastoupili v základní sestavě.

Utkání začalo tlakem Liberce, který potvrzoval svojí dobrou formu. Ve 23. minutě si připravili domácí první velkou příležitost. Mashike dobře zpracoval a v pádu přistrčil lépe postavenému Nešickému, který zakončil tvrdě, ale Kouba se dostal rychle na zem a famózně zasáhnul. Ve 35. minutě přišla největší šance zápasu, když po faulu na Mashikeho kopal Liberec pokutový kop. K rozehrání se postavil sám faulovaný, ale jeho polovysoký pokus Kouba vystihnul a penaltu tak zlikvidoval. Před koncem poločasu si připravila obrovskou šanci i Bohemka. Vaníček centroval na vzdálenější tyč, kde číhal Le Tuan. Jeho gólovou hlavičku však na brankové čáře dokázal jeden z libereckých obránců odehrát.

Bohemka do druhé půle nastoupila se dvěma změnami v sestavě. Na hřiště nastoupili Buneš s Vránou. Klokani se zvedli a lepším držením míče na útočné polovině hru vyrovnali. Šance však dlouho nepřicházely. Až v 77. minutě se domácí Gembický dlouho nerozpakoval a z velké vzdálenosti napálil břevno Koubovi branky. Bohemka kontrovala šancí Buneše, kterému do velké šance přihrával Vaníček. Buneš ale v dobré pozici trefil jen brankáře. V závěru Liberec hru zjednodušil a nakopávanými balóny si vytvořil mírný tlak, Klokani už však odolali.

Juniorka tak veze ze severu Čech bod za remízu s těžkým soupeřem.