V poháru do Příbrami

Ve středu odpoledne se Klokani představí na Litavce.

V poháru do Příbrami

Klokani ještě před posledním duelem první poloviny základní části FORTUNA:LIGY přepnou na jinou soutěž. Ve středu totiž již podruhé zavítají do nedaleké Příbrami. Tentokrát však v rámci osmifinálového duelu MOL Cupu. Bohemians budou usilovat o zopakování rok starého úspěchu, kdy jejich pohárová cesta skončila až ve čtvrtfinále. Bohemka v letošní sezóně již změřila síly s Příbramí. Ve druhém kole FORTUNA:LIGY bohužel po dvou červených kartách odjela z Příbrami s nepořízenou (2:4). Z týmu Josefa Csaplára již odešel Jan Matoušek, který se dvěma brankami podílel na prohře Klokanů. Mladý útočník zamířil do Slavie. Za něj přišel Ruslan Mingazov a Radek Voltr. K nim ještě jako volný hráč přibyl Mario Holek.


1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:0)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:0)
Příbramští ve druhém kole přešli přes třetiligové Zápy. Definitivní postup přes aktuálního lídra třetí ligy stvrdili dvěma brankami v posledních pěti minutách Slepička s Fantišem. Středočeši nakonec zvítězili 4:1. Ve třetím kole se Příbram na domácím stadionu poměřila s druholigovou Vlašimí. Bývalému týmu rodiny Hašků se Na Litavce příliš nevedlo. Postupně se za domácí trefili Pejška, Rezek, Mingazov i Voltr. Čestný úspěch hostů zařídil Fortelný.

Ředitel Darek Jakubowicz již po losu vítal výhodu vzdálenosti: "Nebudeme muset moc cestovat, protože Příbram je pro nás relativně blízko. Program je hodně nabitý. Doufali jsme v domácí prostředí. Do Příbrami jistě několik fanoušků pojede, ale bude to uprostřed týdne a tím bude návštěva ovlivněna."

Zdejší prostředí zná především Dominik Mašek:"Pochopitelně se těším, protože jsem z Příbrami. Potřebujeme ten zápas zvládnout. Chceme postoupit dál a udělat v poháru výborný výsledek. Věřím, že přes Příbram postoupíme. Musíme pro vítězství udělat všechno, odčinit prohru s Teplicemi a zvýšit si sebevědomí před Jabloncem, což bude důležité."

Osmifinálový zápas MOL Cupu se Na Litavce hraje ve středu od 16:00. Hlavním sudím bude Pavel Rejžek. Na čarách mu bude asistovat Jaroslav Kubr a Miroslav Fišer. Funkci čtvrtého sudího bude plnit Jan Váňa. Utkání živě nevysílá žádná televizní stanice. Na našem Facebooku vám ovšem zprostředkujeme živý audiopřenos. O zásadních momentech budeme informovat na Instagramu, Twitteru a Facebooku. Po zápase shrneme osmifinálové utkání v reportáži. Pokud se vydáte nás podpořit přímo do Příbrami, tak ke svým příspěvkům připište hashtag #PRIBOH.