Postup vystřílel Bartek

Klokani vezou od Litavky postup do čtvrtfinále.

Postup vystřílel Bartek

Základní sestava osmifinálového duelu MOL Cupu v Příbrami doznala jediné změny oproti ligovému utkání s Teplicemi. V brance místo Valeše nastoupil Fryšták. Úvod utkání patřil Příbrami. Domácí hráči v prvních minutách zkoušeli pozornost Fryštáka, ale jejich pokusy mířily mimo branku nebo si s nimi gólman Klokanů poradil.

Bohemka udeřila hned z první ofenzivní akce. Bartek si v šestnáctce Příbrami našel přihrávku pod sebe a prostřelil vše, co mu stálo v cestě, čímž posnul Klokany do vedení.

1. FK příbram - Bohemians Praha 1905
1. FK příbram - Bohemians Praha 1905
Stejný hráč mohl skóre navýšit. Po rychlé kombinační akci už byl sám před brankářem Kočím, ještě hledal lépe postaveného spoluhráče. Jeho úmysl vystihl Tregler a míč odkopl do zámezí. Za domácí se snažil odpovědět Fantiš. Po centru Nitrianského mířil ovšem mimo branku Fryštáka. Hrozila Bohemka. Hašek si hezky pokryl míč před Nitrianským, přihrál nabíhajícímu Bartkovi. Střelec úvodní branky duelu předložil balón Záviškovi, který ale míč jen lehce tečoval a nedokázal ho dopravit do sítě. Klokani si hlídali náskok a odešli do kabin s jednobrankovým vedením.

1. FK příbram - Bohemians Praha 1905
1. FK příbram - Bohemians Praha 1905
Druhý poločas začal obdobně jako ten první. Příbram se vrhla do útoku a chtěla rychle vyrovnat. Zakončení hlavou jednoho z domácích hráčů po rohovém kopu Fryštáka nepřekvapilo. Po hodině hry měla Bohemka k dispozici přímý kop z pětadvaceti metrů po žlutém faulu Antwiho na Martina Haška. K exekuci se postavil Júsuf, který prudkou ranou napálil pravou tyč Kočího svatyně.

Blížila se poslední dvacetiminutovka a s ní i branková pojistka. Šmíd vyvezl míč z hloubi pole na polovinu soupeře. Přihrál pod sebe, když Júsuf přepustil míč Bartkovi. Dnešní hrdina krásně obstřelil Kočího a přidal druhý gól.

Záhy přicházely šance domácích. Hlúpik se ze strany hnal na branku, ale Fryšták mu dobrým vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a jeho pokus zneškodnil. Ránu střídajícího Květa zvládl brankář Bohemians vyrazit na roh. Z něj už bohužel domácí udeřili. Nejvýše si v šestnáctce naskočil na centrovaný míč Kodr a hlavou snížil.

Klokani už závěr osmifinálového klání statečně zvládli a postoupili přes Příbram do čtvrtfinále MOL Cupu.