Prohra na půdě silného Jablonce

Klokani jedou ze Střelnice s prázdnou.

Prohra na půdě silného Jablonce

Proti Jablonci dostal v základní sestavě šanci na pravém kraji záložní řady Vaníček. V útoku operoval Záviška a Júsuf. Na lavičku náhradníků usedl Nečas, ale i mladík Hlinák. Domácí od úvodu zaměstnávali obranu Bohemky. Nepřesné zakončení si připsal zkušený kapitán domácích Hübschmann.

Před uplynutím první desetiminutovky měl Jablonec k dispozici standardní situaci. Júsuf odvrátil centr, jenže poté se míč odrazil od ruky Dostála a rozhodčí Příhoda nařídil pokutový kop pro domácí. K exekuci se postavil Trávník a se štěstím překonal gólmana Valeše.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
Další ránu měl na svědomí Považanec. Mezi tři tyče nezamířil a brankář Bohemky mohl zůstat v klidu. Vyložených šancí příliš k vidění nebylo. Za Klokany se nepřesnou střelou z hranice vápna prezentoval Krch. Dobrý útočný náběh ukázal Švec, ale jeho zpětnou přihrávku před branku domácí obrana srazila na rohový kop. Stadionem zašumělo až pár minut před poločasem. Sobol hledal volné spoluhráče, ovšem jeho přihrávka jen proletěla malým vápnem a pro Bohemians neznamenala větší nebezpečí.

Na konci prvního poločasu se ovšem zopakoval příběh z posledního vzájemného duelu. Krch prostrčil míč s přispěním Hübschmanna na Martina Haška, který zahrál Hrubému na housle a vyrovnal stav utkání.

Následnou ofenzivní akci Jablonce v nastaveném čase Bohemka ubránila a do kabin šla za remízového stavu.

Jablonečtí si chtěli vzít vedení od úvodních vteřin druhé půle zpět, ale proti byla obrana Klokanů. Centry před branku pečlivě sbíral brankář Valeš, takže domácí přímo neohrožovali svatyni Bohemians. Po hodině hry se osmělila Bohemka. Nejdříve si na střed naváděl míč Júsuf, branku však levačkou netrefil. O pár vteřin později si pas Šmída doběhl Schumacher. Německý obránce Bohemians odcentroval na Júsufa, vytáhlý forvard Klokanů ve velké šanci bohužel přestřelil.

Když Bohemians velkou šanci nevyužili, tak přišel trest. Trávníkův centr usměrnil na zadní tyč Doležal, čímž vrátil svému celku vedení.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
Snahu Klokanů o zvrácení nepříznivého stavu přišel dvacet minut před koncem podpořit Filip Hašek. Vyrovnat mohl jeho bratr Martin, který si narazil míč s Bartkem, jenže jeho ránu do šibenice Hrubý skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop. Na hřiště přišel i Vodháněl. Mladý záložník byl důraznější v souboji s Lischkou a prostřelil i gólmana Hrubého. Sudí Příhoda nejdříve ukázal ke středovému kruhu, a tak se Bohemians mohli radovat. Po několika sekundách si však hlavní rozhodčí všechno rozmyslel a gól odvolal kvůli ruce Vodháněla.

A domácí odpověděli po malé chvíli. Po slabé přihrávce Krcha gólmanovi Valešovi se na branku Bohemians řítil Doležal. Brankář Valeš proti němu vyběhl, ale domácí útočník ho obešel a i přes dobíhajícího Krcha přidal třetí gól Jablonce.

Deset minut před koncem střílel Filip Hašek, ale o kousek minul pravou tyč Hrubého branky. Bohemka se snažila o lepší výsledek, ale z Jablonce bohužel odjíždí s prázdnou.