Hašek: Druhý poločas nabídl lepší podívanou

Trenéři Martin Hašek a Petr Rada hodnotí nedělní utkání.

Hašek: Druhý poločas nabídl lepší podívanou

Jako první hodnotil utkání hostující trenér Martin Hašek.

"První poločas skončil nerozhodně po gólovém zásahu na každé straně. My měli jednu gólovou šanci a Jablonec žádnou. Hrál se velmi průměrný fotbal. Po přestávce už dění na hřišti nabídlo lepší podívanou. Nejprve jsme měli stoprocentní gólovou šanci Júsufem, když přestřelil branku z malého vápna. Podle mého názoru tu příležitost vyřešil špatně. Mám pocit, že zakončil nártem a chtěl míč narvat. Místo toho, aby se za každou cenu snažil jen trefit odkrytou bránu. O třicet sekund později jsme z protiútoku obdrželi branku na 2:1,"
popisoval průběh utkání.

Neuznání vyrovnávací branky Vodháněla lodivod Bohemians nechápal: "Ukázalo se, že projekt videorozhodčího v podstatě nepotřebujeme, protože rozhodčí si dokáží poradit i bez něj. Nejdřív sudí uzná gól, aby ho následně odvolal. Nevím ani na základě čeho tak učinil, možná mu to poradil nějaký jeho kolega? Moc by mě zajímalo, proč branku neuznal. Z mého pohledu jsem to neviděl, za mnou byli dva rozhodčí, kteří to také vidět nemohli. Přesto ovšem došlo ke změně rozhodnutí. Uznaný gól je najednou zrušen. Po fatální chybě Krcha pak dostaneme gól na 3:1. Výsledek nakonec vůbec neodpovídá tomu, co se skutečně na hřišti odehrávalo."

"Neřekl jsem, zda ruka byla nebo ne. Nevím komu se Vodháněl přiznal. Mně v kabině neřekl, jestli to ruka byla. Rozhodčí má gól uznat nebo neuznat. Pokud ho uzná, tak nemůže rozhodnutí změnit na základě pokynu někoho, kdo to nemohl vidět. Je úplně jedno, zda Vodháněl rukou zahrál či ne. Já sám to nevím, ale nebavím se o ruce. Mluvím o tom, že celý systém vlastně nepotřebujeme, neboť arbitři si dokáží poradit bez něj," zakončil své hodnocení v nepochopení rozhodnutí sudího.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 3:1 (1:1)
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 3:1 (1:1)
Po něm přišel mezi novináře i domácí kouč Petr Rada.

"Jsme rádi, že jsme zápas zvládli krátce po utkání v Evropské lize. Ať chceme nebo ne, tak cestovaní a všechno okolo bylo hodně náročné. Měli jsme krátkou pauzu, abychom se připravili na těžké utkání. Bohemka je běhavý tým plný mladých hráčů. Navíc poslední zápas doma prohráli. Nevypustí žádný souboj ani úsek hry. Pořád jsou nastaveni směrem dopředu. Myslím, že jsme Bohemku v první půli do ničeho nepustili. Vedli jsme, ale před poločasem nechali volného Haška, který vyrovnal,"
dal najevo šťastné pocity.

O kabině své svěřence domácí trenér motivoval: "O pauze jsem hráčům říkal, že musí hrát pořád aktivně, i když nebudou mít tolik sil. Motivoval jsem je, ale to oni sami sebe také. Během dvou dnů jsme jen lehce potrénovali pro udržení rytmu. Vítězství si cením, protože ho hráči vydřeli. Nebylo tam tolik kombinace. Proti Bohemce, běhavému týmu je pro mě výhra před reprezentační pauzou strašně důležitá."

"Z lavičky jsem viděl, že je to ruka. Čtvrtý rozhodčí to viděl. Nechci do toho zasahovat, ale kluci říkali že i hráči Bohemky se přiznali k ruce. Kdyby byl gól uznán, tak bychom nemohli dělat nic, maximálně se rozčilovat. Takhle to dnes je,"
okomentoval neuznanou trefu Vodháněla.