Je za námi polovina základní části

Podívejte se na statistické ohlédnutí za 1. polovinou základní části F:L.

Je za námi polovina základní části

Fotbalisté Bohemians už se v letošní sezoně utkali alespoň jednou s každým soupeřem ve FORTUNA:LIZE, pojďme si proto statisticky shrnout dosavadní průběh sezony.

V tabulce po 15 kolech patří Klokanům až 11. příčka. Bilance 4 výher, 4 remíz a 7 porážek stačila na zisk 16 bodů. Za posledních pět sezon je to druhý nejhorší výsledek pro Bohemians v první patnácti utkáních. Na podzim 2014 zelenobílá družina získala 17 bodů a byla také na 11. místě. V sezoně 2015/16 se Klokani velmi trápili, zvládli jen dvakrát zvítězit a 13 bodů stačilo pouze na předposlední pozici. Na podzim 2016 osmnáct bodů znamenalo 8. místo v tabulce. Nejlepší první polovinu sezony zažila Bohemka loni, kdy 5 výher, 7 remíz a pouze 3 prohry znamenaly zisk 22 bodů a 6. příčku v tabulce.

Nyní se vraťme do aktuálního ročníku. Šestnáct vstřelených branek znamená, že Bohemians mají čtvrtou nejhorší ofenzivu v lize. Třiadvacet inkasovaných gólů řadí Klokany do poloviny pořadí. Loni byla Bohemka nejslušnějším celkem soutěže. Letos sice Haškovi svěřenci obdrželi už dvě červené karty (obě hned ve 2. kole v Příbrami), ale žlutých karet viděli pouze 24, což je řadí na 2. místo ve FORTUNA:LIZE. Méně žlutých dostali jen hráči Jablonce (18), nejtrestanější je Sparta s 45 žlutými kartami. Bohemians se navíc dopustili nejméně faulů ze všech týmů v lize - pouze 189.

Méně pozitivním číslem je počet střel, v této kategorii jsou Klokani se 160 střeleckými pokusy předposlední. Skórovat se podařilo pouze osmi hráčům Bohemians. Nejlepším střelcem je Júsuf s pěti góly. Po dvou brankách dali Martin Hašek ml., Jakub Nečas a Jan Záviška. Po jednom gólu slavili Josef Jindřišek, Dominik Mašek, Rudolf Reiter a Filip Hašek. Nejaktivnějším střelcem je Júsuf s 35 pokusy, Filip Hašek vystřelil 24krát.

V pořadí nahrávačů stačily na děléné 1. místo Júsufovi s Martinem Dostálem pouze 2 asistence. V úspěšnosti přihrávek vede Filip Hašek (85,5 %), Dan Krch se dostal na 85 %.