Zápas pravdy už v sobotu

Bohemka v důležitém utkání přivítá Příbram.

Zápas pravdy už v sobotu

Klokani mají za sebou již polovinu základní části FORTUNA:LIGY, přičemž je ještě před zimní pauzou čekají čtyři odvetné duely. Hned tři z nich odehrají před domácími diváky v Ďolíčku. Prvním soupeřem bude Příbram, přes kterou poměrně nedávno svěřenci trenéra Martina Haška postoupili do čtvrtfinále MOL Cupu po výhře Na Litavce 2:1. Nyní před Bohemkou stojí úkol vrátit se zpět do prostřední skupiny tabulky a výsledkově napravit poslední nevydařená utkání. Ve vzájemných duelech jsou na tom lépe Klokani, kteří půjdou do zápasu s bilancí 12 - 3 - 8. Středočeši v říjnu neprožili povedené období, neboť od Jablonce na domácím stadionu utrpěli "kanára" (0:6) a podlehli i tehdy čtrnáctému Slovácku (0:3). Mezitím se letos jako vůbec první ligový tým představili v Opavě, odkud si pro změnu odvezli "bůra" (0:5). V patnáctém kole ovšem Příbram překvapila, když si odvezla bod z Plzně (1:1). V témže týdnu ještě vypadla ve zmíněném pohárovém utkání s Bohemians (1:2).

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
K letním změnám v kádru přibyl na začátku září vzruch kolem Jana Matouška. Mladý útočník oproti původním předpokladům zamířil do pražského Edenu už na podzim. Za něj mohl trenér Josef Csaplár přivítat Ruslana Mingazova a Radka Voltra. K nim se přidal i Mario Holek. Jako soupeř se bývalému týmu bude moci opět postavit Milan Nitrianský, který působil u Botiče. Oporou soupeře je i zkušený Rezek. Z Olympie Praha přišel Ibrahim Keita. A také Giorgios Katidis, obávaný forvard téhož celku. Ze Sparty hostuje Martin Nový. K Litavce ze Zlína přestoupil Antonín Fantiš.

Trenér Martin Hašek již vyhlíží třetí měření sil s Příbramí: "Hráli jsme s nimi už dvakrát. Jednou v lize a před nedávnem i v poháru. Ligové utkání si fanoušci jistě dobře pamatují. Dostali jsme dvě červené karty a čtyři góly. V poháru jsme uspěli a postoupili. Teď s nimi hrajeme poprvé doma. Oni byli tehdy v nováčkovské euforii s několika dobrými hráči, kteří pak odešli nebo jsou zranění. Nás trápila útočná dvojice Slepička a Matoušek. Ovšem mladý útočník zamířil do Slavie. Slepička si bohužel zlomil nohu, což mě mrzí. Přeji mu brzké uzdravení. Je to i můj bývalý spoluhráč z Liberce a Sparty. Příbram má teď horší výsledky, ale my jsme na tom podobně a zůstáváme za očekáváním."

V posledních kolech Příbram leckoho svými výsledky překvapila: "V kádru nastalo několik změn a hrají už jiní hráči. Příbram je nevyzpytatelné mužstvo. Po vysokých porážkách jeli do Plzně, kde oproti očekávání remizovali. Stejně si vedli i na Spartě. Umí nejen hodně gólů vstřelit, ale také jich hodně obdržet. Osobností týmu je Fantiš. K němu se řadí i Rezek. Dále je to taková směsice. Buďto to jsou starší hráči, kteří nemají výkonnost na oporu týmu. Nebo pro změnu mladí hráči, kteří podávají nevyrovnané výkony."

Mužstvo Klokanů se zdravotně trochu vylepšilo: "Je to částečně lepší. Júsufovo koleno už nenatéká. Po Jablonci totiž kulhal a pohárové utkání v Příbrami odehrál s nateklým kolenem. Nezlepšil se stav Bederky, který není schopen tréninku, neboť má poraněné koleno. Mimo je stále Reiter. V pořádku je ovšem rameno Martina Haška. Bratr Filip Hašek již po dvou měsících bolestí v úponu trénuje deset dní naplno. Připraven je i Nečas. Trénuje už s námi i Vondra, který zaznamenává progres. Jeho start v následujících čtyřech utkáních není příliš pravděpodobný."

Lodivod Bohemians vnímá sobotní utkání jako velmi důležité: "Pokud vyhrajeme, tak můžeme reálně mluvit o vydařeném podzimu. Můžeme se vítězstvím vrátit i do té prostřední skupiny, kde chceme být. Máme ještě další tři zápasy k tomu, abychom ho potvrdili. Plus k tomu připočteme postup do jarních vyřazovacích bojů v MOL Cupu. Kdybychom prohráli, tak se o povedeném podzimu budeme bavit těžko. Navíc si bohužel upevníme i pozici, na které být nechceme. Před námi jsou čtyři zápasy, v nichž můžeme získat dvanáct bodů. Hraje se o tři body, což je hodně, čtvrtina z dvanácti možných."

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Zápas se hraje na stadionu v Ďolíčku v sobotu od 17 hodin. Vzhledem k předpokládanému deštivému počasí upozorňujeme, že z bezpečnostních důvodů není možné navštívit utkání s deštníkem, kromě skládacích. Žádáme fanoušky o respektování tohoto bodu návštěvního řádu, s deštníkem v ruce nebudete vpuštěni do areálu stadionu. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Pechanec. Asistovat mu bude asistovat Radek Kotík a Ondřej Kožár. Čtvrtým sudím bude Tomáš Klíma. O nejdůležitějších momentech zápasu budeme informovat na Facebooku, Instagramu a Twitteru. Utkání po jeho skončení shrneme v reportáži. Ve dvou cenových skupinách za 150 Kč a 230 Kč jsou k dispozici vstupenky. Jejich nákup můžete ihned uskutečnit ZDE. Sdílejte s námi vaše zážitky z utkání. Ke svým příspěvkům připište hashtag #BOHPRI nebo nás přímo označte.