Trenér Hašek: Nezvládli jsme přesilovku

Trenéři Josef Csaplár a Martin Hašek hodnotí sobotní utkání.

Trenér Hašek: Nezvládli jsme přesilovku

Nejprve hodnotil utkání hostující trenér Josef Csaplár.

"Vezeme si zasloužený, i když šťastný bod. Ukazujeme velký morál. Chybí nám však kvalita a lehkost. Ale jsem rád, že po té sérii vysokých proher jsme soupeře nepustili do moc šancí, ačkoliv měl tlak. Když prohráváte v oslabení, tak už nemáte o co přijít. Psychická zátěž byla na Bohemce. Kluci to zvládli mentálně a charakterem, toho si cením. Chtěl bych tam ovšem více kvality. Od toho já nikdy neustoupím. Chci hrát prostě pořád fotbal," chválil své svěřence, ale připomněl nedostatky jeho týmu.

Důrazný byl u komentování svého stylu hry: "Nikdy jsem neslevil a ani teď to neudělám. Lidé říkají, že na to nemám hráče. Ale já je nikdy neměl. Ani v Liberci, ani ve Slavii. Říkám hráčům, aby si to užívali. Já to také dělám. Takže jsem nikdy neslevil, ani když jsme minule jeli do Plzně bez pěti hráčů ze základní jedenáctky."

"Nikdy jsem nebyl v situaci, že si ukážu na hráče a dostanu ho. Příbram hrála nějakým způsobem deset kol. Pak přišly čtyři porážky. A přijdou otázky. Mám na to hráče? Půjde to nebo ne? Zazdíme to, nehrajme si na fotbalisty, budeme to jenom kopat, kašleme na krásu a remizujeme. Pak se chceme vrátit k fotbalu, ale prohrajeme. Dostanu sodu v novinách. Majitel řekne, ať hraji s hráči to, na co mají. Ale to je cesta zpět." vysvětloval svůj pojem smrtelné tóčo českého fotbalu.

Poté hodnotil duel i domácí kouč Martin Hašek.

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 2:2 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 2:2 (1:0)
"Vzhledem k našim bodovým ziskům byl tento zápas pro nás hodně důležitý a měl nám dát odpověď, kam patříme po podzimu. Tíha odpovědnosti byla na hráčích patrná. Přesto jsme v první půli byli jasně lepším týmem a se štěstím dali gól. Předtím jsme vstřelili ještě jeden, který nebyl uznán. S videem by podle mě platil, ale video dnes nebylo. Příbram naopak dala po standardní situaci branku. Pravděpodobně po faulu na Šmída. Kdyby bylo video, tak by branka asi uznána nebyla. Pak šlo naše sebevědomí dolů a hru proti deseti jsme nezvládli dobře. Nedostali jsme do hry naše konstruktivní hráče. Hráli jsme v křeči. Když jsme dostali druhý gól, tak jsem si myslel, že se mi to jen zdá," hodnotil zklamaně průběh duelu.

Lodivod Bohemians fanouškům děkoval, ale prosil je o podporu mladého týmu: "V Ďolíčku zavládla po druhé brance Příbrami negativní energie a už to bylo pro nás těžké. Přesto jsme nakonec dokázali dát druhý gól, který je pro nás hodně cenný. Ale samozřejmě nejsme spokojeni s bodovou ztrátou ani s předvedenou hrou. Všem fanouškům, kteří nás podporují, děkuji. A u ostatních bych si přál, aby s námi byli, i když se nám nedaří. Bylo to plivání čiré negativní energie, což hráčům nepomůže a jen to škodí."

"Júsuf toho moc nenaběhal. Věřím, že příště bude lépe připravený. Filip Hašek po dlouhé době odtrénoval kompletní týden. Možnosti na napravení podzimu nám ubývají. Hrajeme ještě tři zápasy. Když to bylo 1:2, tak jsme získali bod, který jsme v tu chvíli neměli. Příbrami jsme dva body vzali. Když budeme na konci sezóny ve stejné skupině, tak bude mít ten bod větší důležitost než teď," našel pozitivum na bodu z utkání.