Veledůležité derby v neděli

Klokani chtějí zlomit nepříznivou sérii proti Dukle.

Veledůležité derby v neděli

Druhé domácí utkání během jediného týdne čeká Klokany již tuto neděli, kdy k derby přijede pražská Dukla. Tým z Julisky se po příchodu nového trenéra Romana Skuhravého zmátořil, bodovou propast dokázal dohnat a prohání své konkurenty. Díky vítězství z minulého kola (doma s Teplicemi 1:0 - pozn. red.) stáhli Pražané ztrátu na Bohemians na tři body a opustili poslední místo tabulky. Pokud se zaměříme na vzájemné souboje, tak se Bohemka poměří s oblíbeným týmem. Z 15 utkání si totiž Zelenobílí vybudovali pozitivní bilanci 7 - 4 - 4. Dukla vstoupila do sezóny pod trenérem Pavlem Drskem, který byl po sedmi kolech bez zisku jediného bodu odvolán. Trenér Skuhravý hned v premiéře slavil vítězství nad Libercem. Na podzim ještě dokázal remizovat se Zlínem (1:1), vyhrát v Karviné (2:0), s Opavou (1:0) a zmíněnými Teplicemi (1:0). Dukle bude chybět ještě stoper Ján Ďurica, který si odpykává dodatečný trest od Disciplinární komise za faul na Masopusta ze 14. kola.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
Na Julisce se hýbalo s kádrem v průběhu podzimu. V reakci na nepovedený úvod byla posílena především obrana. Stopeři Ján Ďurica a Nikola Raspopovič přišli jako volní hráči. Na hostování do Jihlavy odešel Dominik Preisler. Do rodného Zlína byl zapůjčen Lukáš Holík.

Záložník Filip Hašek vnímá důležitost duelu a Klokani chtějí jednoznačně uspět: "Pod novým trenérem má Dukla lepší výsledky. Už to není ten soupeř ze začátku sezóny, kdy na nich ostatní týmy získávali body. Teď se hodně zvedli. V naší aktuální situaci nesmíme nikoho podcenit. Chceme se na ně připravit a konečně doma získat tři body!"

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
Zápas se hraje v neděli od 15:00 v Ďolíčku. Hlavním rozhodčím bude Jan Jílek, který řídil i památné utkání na Julisce, kdy se mezi střelce zapsal i brankář Zdeněk Zlámal. Na čarách mu bude asistovat Petr Kotalík a Jiří Pečenka. Mezi střídačkami bude plnit roli čtvrtého sudího Pavel Rejžek. Nejdůležitější momenty z utkání vám zprostředkujeme na našem Twitteru, Facebooku a Instagramu. Duel po jeho skončení shrneme v reportáži. Sdílejte s námi na sociálních sítích vaše zážitky z utkání a u příspěvků nás označte nebo připište hashtag #BOHDUK. Kupovat můžete stále i vstupenky na poslední letošní derby v tomto odkazu. Hlavním partnerem utkání je Ottova tiskárna.

Bohemka TV