Převaha nad Duklou vynesla jen bod

Klokani si vytvořili velké příležitosti, ale v derby nezvítězili.

Převaha nad Duklou vynesla jen bod

Proti Dukle se do základní sestavy v roli kapitána vrátil Jindřišek. Na levém kraji obrany nastoupil Bartek místo zraněného Schumachera. Kraje zálohy zaujali Záviška s Vodhánělem. Na samém hrotu útoku byl Nečas. Ještě před výkopem zástupci obou klubů, Rapidu Vídeň, UEFA a MČ Praha 10 poblahopřáli prezidentu klubu Antonínu Panenkovi k jubilejním 70. narozeninám

Hned od začátku se na hřišti bylo na co dívat. Podaný si v šestnáctce Klokanů našel volný prostor, ale v krkolomné pozici zakončil mimo branku. Zkušený hráč hostů byl v šanci i později. Navedl si míč na silnější levou nohu, jenže jeho přízemní ránu Fryšták vyrazil na rohový kop. Pak už útočili Zelenobílí. Pěknou souhru Vodháněla s Bartkem hasil Souček, který málem míč namířil do vlastní sítě. Mladý obránce situaci zvládl a odkopl balón na rohový kop. Klokani kombinovali a vypracovali si další šanci. Uvnitř vápna Dukly střílel z prvního doteku Filip Hašek, ovšem jeho pokus lapil do rukavic připravený Rada na středu své svatyně.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha
Po dvaceti minutách Podaný od střídačky Klokanů dlouhým pasem přenesl hru na Djuranoviče. Černohorský forvard ve službách hostí si zpracoval hrudí míč před sebe, ale v tísni Dostála a Krcha naštěstí střílel nad břevno Fryštákovy branky. Zelenobílí dosáhli vstřelené branky, když po přihrávce Nečase propálil Martin Hašek vše před sebou. Gól nakonec nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení asistujícího Nečase. S blížícím se koncem první půle Klokani dominovali a sevřeli Duklu na několik minut na obrannou polovinu. Série několika rohových kopů ke gólové příležitosti nevedla. Před poločasovým hvizdem byl na rohu šestnáctky faulován Filip Hašek. Exekuci přímého kopu z oblíbené pozice si vzal na starost Dostál. Kroucenou střelu pravého obránce Bohemians míříc do vzdálenějšího horního rohu branky vyboxoval brankář Rada pryč. Po tlaku Klokanů tak skončil první poločas nerozhodně.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha
Po přestávce se hra odehrávala v režii Bohemians. Svěřenci trenéra Martina Haška drželi míč na svých kopačkách, přes dvacet minut nepustili Duklu z vlastní poloviny, avšak vyložená branková příležitost k vidění nebyla. Klokani to na mokrém trávníku zkoušeli střelbou. Martin Hašek na hranici šestnáctky měl čas na střelbu, jenže branku vysoko přestřelil. Ve velké šanci byl Martin Hašek v závěrečné čtvrt hodině. Mašek mu prostrčil míč do uličky. Martin Hašek na hranici vápna vystřelil, ale Rada jeho ránu vyrazil. Klokani přidali na obrátkách. Reiterovu pěknou přízemní přihrávku si našel Filip Hašek, ale z malého vápna branku přestřelil. Dále napálil odražený míč Vodháněl kousek vedle horního rohu branky. Dále na útočné polovině pronikl do vápna Mašek, ovšem i jeho střelu Rada dokázal vyrazit. Efektními nůžkami chtěl rozhodnout Dostál, jenže po centru Martina Haška pokusem přes hlavu branku netrefil.

Derby s Duklou tak vítěze nemělo a oba soupeři odešli s bodem.