U21: Cenná výhra s těžkým soupeřem

Klokani přestříleli Mladou Boleslav na jejím hřišti.

U21: Cenná výhra s těžkým soupeřem

V minulém kole předvedli Klokani velmi dobrý výkon proti Spartě, která je jasným lídrem tabulky a uhráli s ní zaslouženou remízu 1:1. Tentokrát čekal mladé hráče Bohemky další soupeř ze špičky soutěže, a to Mladá Boleslav. Trenér Vladimír Hruška měl pro tento zápas k dispozici ze členů A týmu pouze Vaníčka a také mladého Matěje Koubka, který v neděli poprvé v kariéře nastoupil v naší nejvyšší soutěži.

Do zápasu vstoupila obě mužstva aktivně. Hned v 9. minutě si hráči Bohemky vypracovali nebezpečnou standardní situaci na hranici vápna. K exekuci si balon připravil Vaníček a přízemní střelou chytře obstřelil zeď - 1:0. Po obdržené brance byla ve středu pole přesnější Boleslav a získala tak územní převahu. Po několika náznacích se domácím nakonec podařilo vyrovnat. Standardní situaci na útočné polovině využili domácí k centru, na který si ve vápně naskočil Toml a srovnal skóre. Před koncem poločasu ještě Fiala zlikvidoval velkou šanci Boleslavi, když včas vyběhl a vykryl střelu jednoho z domácích.

Za účelem vyztužit střed hřiště a snížit tak tlak Boleslavi, trenér Vladimír Hruška poslal do druhého poločasu Begiče. První šanci po výměně stran si připravila Boleslav, ale Fiala dokázal ránu Nováka zlikvidovat. Klokani si vzali zpět vedení v 58. minutě. Akce začala rohovým kopem, který obrana domácích odvrátila před vápno, kde číhal Lehovec. Ten se uvolnil kličkou a pak přesnou střelou rozvlnil síť. Boleslav měla nadále častěji míč na kopačkách, ale Klokani pozorně bránili a čekali na rychlé protiútoky. Rozhodnout mohl Nátr, ale svou šanci neproměnil. V 87. minutě už ale rozdílový gól vstřelil Vaníček, který si po levé straně nasprintoval na přihrávku, došel do vápna, kde mezi obránci prošel jako nůž máslem a s přehledem zakončil. Boleslav ještě utkání zdramatizovala protože hned po rozehrávce snížil Komárek. Bohemians si však dvougólové vedení vzali v nastavení zpátky, když po pravé straně utekl Vaníček, který nehamounil a nabídl gól Nátrovi, a ten odkrytou brankou nepohrdnul.

Juniorka tak po vítězství na hřišti jednoho z nejsilnějších týmů soutěže upevnila svou pozici v první polovině tabulky a momentálně se nachází na 5. místě české skupiny.