Z Baníku bez bodů

Klokani své příležitosti nevyužili a s Ostravou prohráli.

Z Baníku bez bodů

Do utkání v Ostravě vyrukovali Klokani v nezměněné sestavě. Na lavičku náhradníků už usedl Júsuf a poprvé v této sezóně i obránce Vondra. Bohemka vstoupila do zápasu aktivně. První zakončení si připsali domácí. Odražený míč z hranice šestnáctky střílel Hrubý, branku Fryštáka ovšem jeho střelu minula. Na druhé straně se téměř do vyložené šance prodral Nečas, ale střelu mu Stronati zablokoval a Laštůvka tak neměl těžkou práci. Pěknou akcí se prezentovala Bohemka o chvíli později. Nečas sklepl těžký míč Záviškovi do běhu. Krajní záložník Klokanů hledal Filipa Haška. Před ním rychle zasáhl gólman Laštůvka, který míč odkopl daleko od vlastního pokutového území.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Pěknými housličkami protihráči se po patnácti minutách prezentoval Martin Hašek a přihrál svému bratrovi do vápna Baníku. Filip Hašek zasekl míč, avšak střelu dokázala obrana zablokovat. Následný střílený přízemní centr Závišky neznamenal nebezpečí pro branku Ostravy. Ozval se i Baník. Centr z pravé strany propadl na roh velkého vápna k Holzerovi, jehož ránu k tyči bezpečně lapil Fryšták.

Do příležitosti se dral znovu útočník Nečas. Na malém vápně se v souboji snažil ze všech sil dostat přes Stronatiho, jenže ten nakonec atak forvarda Klokanů ustál a dostal míč do bezpečí. První poločas nabídl velmi vyrovnanou hru, ale bez vyložených šancí.

Po přestávce nejprve střílel do středu branky Jánoš a Fryšták si bez problémů poradil. Na druhé straně slabší levou nohou pálil ve složité pozici Záviška, který branku přestřelil. Po hodině hry si Bohemka vypracovala velkou šanci. Osamocený Reiter si zpracoval míč ve vápně, jenže branku Laštůvky vysoko přestřelil. Záhy odpověděl Baník. Holzerovu střelu tečoval Fillo a míč skončil nad brankou.

Protiútok Ostravy vedl Fillo. Pár metrů za šestnáctkou přihrál Holzerovi, na jehož střelu levou nohou si Fryšták sáhl, avšak v cestě do síti ji nezabránil a Baník vedl.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Bohemka se hnala ještě více do útočení. Střídající Reiter prošel do šestnáctky přes dva protivníky, přihrál pod sebe Júsufovi, ovšem bahrajnský útočník střílel nad branku. Tentýž hráč zkoušel ohrozit branku i později, ale Laštůvka jeho střelu doprostřed branky chytil. Bohemka si vytvářela šance na vyrovnání. Krch se probil s míčem do šestnáctky. Po souboji stopera Klokanů se balónu zmocnil Reiter, ale ve své druhé šanci v zápase přestřelil.

V poslední minutě po vymyšleném faulu procedil míč do sítě Stronati a navýšil vedení domácích.
Bohemka odjíždí z Vítkovic s pachutí po nezasloužené prohře o dvě branky.