Hašek: Náš příběh se opakuje

Trenéři Martin Hašek a Bohumil Páník hodnotí sobotní utkání.

Hašek: Náš příběh se opakuje

Jako první hodnotil utkání hostující trenér Martin Hašek.

"Není jednoduché takový zápas hodnotit objektivně. Nechci přeceňovat věci, které se mi líbily. Podle mě nám to poslední dva týdny běhá. Přenesli jsme to i do duelu s Ostravou. Ve většině herních činností jsme byli lepším mužstvem po většinu času v utkání. Fotbal se nehraje na to, zda jsme lepší v určitých činnostech. Rozhodují totiž góly. Neproměnili jsme vlastní příležitosti. O brance Ostravy bych nemluvil jako o příležitosti. Holzer to prostě trefil, což je ukázka kvality. Na cestu domů jsme v devadesáté minuté inkasovali gól ze standardní situace," mluvil o průběhu zápas ve Vítkovicích.

Dále připomněl příběh Klokanů během celého podzimu: "Výsledek podle mého názoru vůbec neodpovídá hře, která se na trávníku odehrávala. Nestalo se nám to na podzim poprvé, že prohrajeme zápasy, ze kterých si můžeme minimálně remízu odnést. S bodem odejdeme z utkání, která můžeme vyhrát. Není to náhoda. V zimní přípravě nás v tomto ohledu čeká dost práce. Musíme přivést hráče, kteří jsou schopni střílet góly, tlačí se do branky. Řekl bych, že se jedná především o pozice útočníků. Máme jednoho hráče na pozici devítky. Juliše máme prakticky celý podzim zraněného. Júsuf není kondičně připravený. Bylo to na něm vidět, když nastoupil. Na míči má nadstandardní kvalitu, ale pohybově to není ono. Vzhledem k tomu, že odjíždí na Asijské hry oproti ostatním kteří budou mít dovolenou. Místo možnosti trénovat bude na dlouhém turnaji. Na této pozici budeme potřebovat posílit."

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
"S výkonem mužstva musím být spokojený. Odevzdali tady své maximum. Byli hodně koncentrovaní, hodně komunikovali, odmakali utkání tak, jak se má," zakončil své hodnocení.

Po něm hodnotil utkání i domácí kouč Bohumil Páník.

"Pro nás to bylo velice důležité utkání s obrovsky nepříjemným soupeřem. Bohemka je plná středně vysokých hráčů, kteří mají výborný pohyb, dynamickou techniku, Věděli jsme, že to bude bolet. Diváci nemohli být spokojení. V první půli jsme je špatně dostupovali a těžko je chytali. Byli obrovsky nepříjemní. Někdy jsme je zablokovali v poslední chvíli. Fotbal Bohemky je strašně nepříjemný, tahá z vás sílu, která pak chybí v ofenzivní části. Snažili jsme se do nich dostat přes dva Šašinky, což se nám nedařilo. Byly tam nějaké nebezpečné střely, ale to bylo všechno," viděl nedostatky svého týmu.

Víru ve vlastní hráče neztrácel: "Věděl jsem, že přijde náš čas, kdy Bohemku otupíme. Takový moment nastal s příchodem Diopa. Hraje trochu se sebezapřením, neboť není ještě stoprocentně zdráv. V naší hře vyplnil prostor desítky. Tím se nám zlepšil i Ondra Šašinka. Dobře pracoval i jeho bratr Jakub. Odsál síly ze stoperů Bohemky. Nám se zdařila akce z levé strany. Naši hráči si prohodili své strany. Holzerovi to vyšlo na levou nohu. Utkání bylo o jediném gólu. Kdo ho dá, tak je schopen utkání dohrát. Stronati hrál tvrdě a důrazně. Krom jedné chyby byl bezchybný. Gól pro něj je odměna za jeho práci."

"Bohemka měla šest až osm výborným útočných hráčů. Jsou rychlí na stranách. Chyběl jim důraz v šestnáctce. Jejich fotbal byl na oko převahový, ale když bylo potřeba, tak Laštůvka svým výběhem jejich šance uřízl, čímž jsme je nepustili do vyložené šance. Jednou nám tam prolezli z pravé strany. Bylo to o prvním gólu. Museli jsme být druhý poločas agresivnější," chválil gólmana svého týmu.