Podzim zakončíme s Libercem

Vánoce s Klokanem a ligové utkání čekají v sobotu na Klokany.

Podzim zakončíme s Libercem

Ligová soutěž směřuje k tradičnímu zimnímu spánku, jenže k odehrání zbývá ještě jedno kolo. V posledním utkání tohoto kalendářního roku se Bohemka na vlastním stadionu střetne s Libercem. Vzpomínky na srpnový duel utkvěly v hlavách příznivců Bohemians nejspíš dodnes. Neuznaný regulérní gól Nečase znamenal, že od Nisy odvezli svěřenci trenéra Martina Haška jen bod. Od zmiňovaného utkání se postupně herní pohoda týmů změnila, což zapříčinilo lepší výchozí postavení Slovanu. Ačkoliv Liberec disponuje horším útokem než Klokani, tak díky pěti vítězstvím (tři z nich 1:0) se vyhoupl na sedmé místo tabulky. Vzájemná bilance obou soupeřů mluví proti Klokanům v poměru 7 - 8 - 18. S Libercem už do Ďolíčku nepřicestuje jeho podzimní hvězda Petr Ševčík, neboť dostal červenou kartu v posledním utkání s Opavou (1:2). Ve stejném duelu byl již poosmé napomenut žlutou kartou pětigólový střelec Potočný a bude si odpykávat dvouzápasový trest.

Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Od srpnového utkání v Podještědí se v kádru Liberce událo několik změn. Rychlonohý Wesley da Silva zamířil hostovat do Hradce Králové. Radek Voltr byl zapůjčen Příbrami. Jistý je odchod Petra Ševčíka, který se stane administrativně od 1. 1. 2019 hráčem Slavie. Ofenzivu ovšem v září posilnil Rolando Aarons, jehož zapůjčil věhlasný Newcastle United.

Trenér Martin Hašek očekává typický duel se Slovanem: "Počítám, že to bude hodně bojovné, běhavé utkání. Ostatně jako je to vždy, když hrajeme s Libercem. Prezentují se podobným stylem jako my. Hodně běhají a presují. Mají ve svých řadách zajímavé hráče. Ať už Aarons, zkušený Breite nebo Karafiát. Rychlý hráčem je Pešek. Liberci budou chybět někteří hráči kvůli kartám. Slovan je tradičním klubem, který se pravidelně usazuje v první třetině tabulky. V létě jsme přišli o nich o dva body, když nám rozhodčí neuznal regulérní gól."

Duel má pro Bohemians jasný význam: "Je to poslední podzimní zápas, který už konečně musíme zvládnout. Všichni pro vítězství uděláme maximum a doufám, že se výsledek dostaví."

Lodivod Bohemians promluvil i o zdravotním stavu kádru: "Bederka je v tréninku s kondičním trenérem Pavlem Radou. Schumacher je po operaci kotníku v Německu. S týmem trénuje Vondra, který byl v Ostravě už na lavičce. Problémy Filipa Haška provázejí téměř po celý podzim a stále přetrvávají."

David Bartek dává jasně najevo cíl Klokanů do posledního utkání: "Jednoznačně musíme vyhrát. Nic jiného v tomto duelu nebereme, jinak by naše situace byla hodně špatná. Musíme se na ně pořádně připravit a dát do toho úplně všechno."

Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Utkání Bohemky s Libercem začíná v Ďolíčku s úderem sobotní 15. hodiny. Hlavním rozhodčím bude Pavel Julínek. Na čarách mu bude asistovat Marek Podaný a Michal Pfeifer. Čtvrtým sudím bude Tomáš Klíma. O nejdůležitějších událostech utkání budeme informovat na Twitteru. Zápas po jeho skončení shrneme v reportáži. Na Facebooku, Twitteru a Instagramu s námi sdílejte vaše zážitky z utkání k nimž připište hashtag #BOHLIB nebo nás označte. Vstupenky na utkání kupujte ZDE.. Živo bude v Ďolíčku již od pravého poledne. Před utkáním se koná tradiční akce Vánoce s Klokanem. Vystoupení klaunů, autogramiáda legend, adventní koncert a další zajímavý program je pro vás připraven. Co všechno se v Ďolíčku bude dít naleznete v tomto článku.
Akce Vánoce s Klokanem se pořádá za podpory městské části Praha 10.

Bohemka TV