Hašek: Nacházíme se mezi peklem a nebem

Trenéři Zsolt Hornyák a Martin Hašek hodnotí poslední podzimní duel.

Hašek: Nacházíme se mezi peklem a nebem

Poslední letošní tiskovou konferenci nejdříve zahájil svým hodnocením hostující trenér Zsolt Hornyák.

"V první půli jsme byli dominantnější v kombinaci. Vyložené šance jsme si paradoxně vypracovali až ve druhém poločase, kdy Koscelník zabránil čistému gólu. Mohli jsme zápas i vyhrát. Aarons přehazoval brankáře, ale nevyšlo mu to. Ve druhé půli samozřejmě Bohemka hrála aktivněji, zatlačila nás. Před přestávkou ještě Malinský trefil břevno. Potvrdilo se, že nám chybí koncový hráč, který by takové vyrovnané zápasy rozhodoval. Děkuji mužstvu za bojovný výkon a charakter. Výsledek pro mě není moc uspokojivý, ale získali jsme bod na Bohemce," žehral na neproměněné šance Liberce.

Slovenský trenér hodnotil i celou podzimní část: "Ztratili jsme zbytečně body na Dukle, dvakrát s Opavou. Velké pozitivum je, že mužstvo nabralo můj obraz hry. Musíme najít i náhradu za Petra Ševčíka, který byl pro nás klíčovým hráčem. Zároveň chceme přivést koncového hráče. Dali jsme málo gólů, naši hráči jsou neplodní. Raději přivedeme méně hráčů, ale s větší kvalitou. Jde zejména o útočníka a pozice desítky."

"S Petrem Ševčíkem jsem se rozloučil už před měsícem. Na můj vkus se spekulace okolo něj rozvířily strašně brzo. Ještě nám zbývalo pět kol a Petr Ševčík měl už jiné problémy. Na Bohemce mi velmi chyběl Potočný, který se možná po odchodě Ševčíka stane lídrem. Nemáme tolik kvalitních hráčů na lavičce. Doufám, že Potočný bude dobrou náhradou za Ševčíka. Typologicky je samozřejmě jiný, ale bude jedním z lídrů klubu," okomentoval absenci dvou důležitých hráčů v utkání.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0
Po něm zakončil tiskovou konferenci domácí trenér Martin Hašek.

"Náš výkon zapadl do celého podzimu. Vzhledem k našemu počtu útočníků jsme neměli od první minuty na hřišti klasického forvarda. Šli jsme do zápasu rozestavení 4-1-5-0, neboť Mašek je pro mě ofenzivní záložník. Nastoupili jsme s nějakým plánem, jenže něco jiného je to zahrát na tréninku a následně pod tlakem v zápase. I když to bylo v poli vyrovnané, dopředu jsme nebyli vůbec nebezpeční. Moc vzruchu před brankou soupeře jsme divákům nenabídli. Liberec byl v první půli nebezpečnější než my. Nejprve v úvodu Fryšták chytil vyloženou šanci Oršuly. Před odchodem do kabin střelu z dálky zastavilo břevno," viděl nedostatky v ofenzivě.

Po přestávce se Klokani zlepšili: "Ve druhém poločase jsme Liberci více hrozili. Vytvořili jsme si takovou transparentní převahu, ovšem bez gólových příležitostí. Bylo to takové úporné, nebylo tam nic, co by pohladilo fotbalové fajnšmekry po srdci. Šlo hlavně o práci týmu. Nakonec jsme ještě mohli po standardní situaci inkasovat. Kdybychom prohráli, tak by duel zapadl do kontextu podzimu. Takže tohle beru jako světýlko, že by se to třeba na jaře mohlo otočit. Já mužstvu věřím, ale nepopírám, že nebude potřeba se trochu posílit."

"Na desáté místo ztrácíme dva body? To není tak hrozné. Nacházíme se mezi peklem a nebem. Z dolní části tabulky nás to olizuje, ale zároveň vidíme i nahoru. Když se podívám zpětně, jak jsme prošli podzimem, tak to není až tak nejhorší. Naší ambicí pro jaro pochopitelně zůstává prostřední skupina," okomentoval situaci Klokanů v tabulce, s níž půjdou do jarní části FORTUNA:LIGY.