Koubek: Všichni moc chtěli vyhrát

Útočník Matěj Koubek popisuje sobotní remízu.

Koubek: Všichni moc chtěli vyhrát

Utkání s Libercem okomentoval mladý útočník Matěj Koubek. Jaké měl úkoly na hřišti, spolupráce s Júsufem i jeho další budoucnost? Více v rozhovoru.

Před utkáním byla z kabiny slyšet silná motivace na zápas, přesto máme jen bod...
Je smutné, že se nám nepodařilo vyhrát. Pracovali jsme celý týden. Myslím, že šance jsme měli my i Liberec. Nakonec se obě strany rozešly nerozhodně. Všichni jsme moc chtěli vyhrát. Je to fotbal, bohužel plány vždycky nevyjdou dle představ.

Jaké jsi měl úkoly od trenéra?
Šel jsem na hřiště, abych vyhrával souboje, zabíhal za obranu i pro míče blíže ke spoluhráčům, podržet balón a vířit to tam, odvádět hodně práce pro tým.

Zůstaneš u prvního mužstva i v zimní přípravě?
Jsem už stabilním členem A týmu. Absolvuji normálně celou zimní přípravu s kluky. Pak se teprve uvidí, jak se to bude dále vyvíjet, jestli se prosadím do základní sestavy.

Co tvá spolupráce s Júsufem?
Myslím, že to bylo dobré. Typologicky jsme dost podobní hráči. V tom je to pro mě trochu složitější. S Mášou (Dominik Mašek - pozn. red.) o sobě víme, hrajeme spolu na tréninku v jednom týmu, doplňujeme se. On raději dostane míč do nohy. Já se raději rozeběhnu za obranu, prodloužím míč v souboji. S Júsufem bylo těžší se zapracovat a vnímat se vzájemně. Po příchodu Júsufa jsem měl plnit roli Maška, což pro mě bylo nové. Ještě více pracovat do defenzivy, aby právě Júsuf mohl zůstat vysunutý nahoře a dát gól. Otrkával jsem se a snad úplně nevyhořel.

Před přímým kopem Maška jste s Vodhánělem byli v přesile na jediného libereckého hráče. Rozhodčí nás ale o výhodu připravil. Jak jsi viděl ty tento moment?
Byli jsme s Vodhym (Jan Vodháněl - pozn. red.) naštvaní a říkali to panu rozhodčímu. Byl v tom s námi celý tým. Kdyby výhoda pokračovala, tak se otočím s míčem, přihraji Vodhánělovi doleva, který může úplně v klidu zakončit. Mohlo by to rázem být jiné.

Fanoušci se na druhý poločas netradičně přemístili na tribunu A1 k brance...
Bylo to ta pravá podpora fanoušků. Chtěl bych jim za to hrozně moc poděkovat. Mně osobně to hrozně moc pomohlo. Věděl jsem, že za námi stojí a ženou nás dopředu. Dalo mi to spoustu sil a motivace se pokusit vítězství urvat na naši stranu.

Co se dělo po utkání v kabině?
Jsme smutní. Celý tým pro vítězství udělal maximum. Bohužel nám chybí štěstí. Je to těžké, ale věříme ve zlom. Přes zimní pauzu do toho dáme všechno. Od prvního dne budeme pracovat, abychom jarní část zvládli a připisovali si jen vítězství.