Karabach prvním soupeřem na soustředění

Bohemka změří síly s účastníkem evropských pohárů.

Karabach prvním soupeřem na soustředění

Prvním soupeřem Klokanů na soustředění v tureckém Beleku bude ázerbajdžánský celek FK Karabach. Pro fanoušky jistě tento tým není žádnou velkou neznámou, jelikož v nedávné minulosti se představil na území tuzemska v rámci předkola Ligy mistrů proti Viktorii Plzeň. V letošní sezoně Evropské ligy postoupil Karabach do skupinové fáze, kde v konkurenci s Vorsklou, Sportingem Lisabon a věhlasným londýnským Arsenalem skončil na posledním místě se ziskem tří bodů. Karabach je několikanásobným mistrem ázerbajdžánské nejvyšší soutěže a tamní Premier League vyhrál naposledy v sezoně 2017/2018. V Turecku se Karabach střetne i s polským Piast Gliwice, se kterým sehraje přípravný duel i Bohemka. 

Mezi defenzivní pilíře patří Maxim Medvěděv, jenž kroutí za Karabach již dvanáctou sezónu. Prim v ofenzivě hraje Araz Abdullayev s Abdullahem Zubirem. Proti Bohemians se také pravděpodobně představí Dzon Delarge, který dříve oblékal dres Liberce a má za sebou již několik duelů s Klokany. Nejlepším střelcem týmu se sedmi góly je Mahir Madatov. Aktuálně je Karabach v domácí soutěži na druhém místě za Neftci Baku o tři body. Ztrátu budou moci svěřenci trenéra Gurbana Gurbanova stáhnout hned v prvním duelu po zimní přestávce, kdy po prvním únorovém víkendu přivítají na domácím stánku aktuálního lídra tabulky.

Zápas Klokanů s Karabachem začíná v sobotu v 15:00 SEČ. Zápas shrneme v reportáži. Informovat o dění na hřišti budeme na Twitteru. Po utkání přineseme rozhovory z utkání i fotogalerii. O živém streamu prozatím nemáme informace. Sledujte naše sociální sítě, kde se dozvíte to nejdůležitější. Veškeré zprávy z utkání najdete i pod hashtagem #QARBOH.