Zápisky z Turecka #2

Přečtěte si zajímavosti z průběhu soustředění v Turecku.

Zápisky z Turecka #2

Vítejte u dalšího dílu našeho občasníku z Turecka. Soustředění je v plném proudu, už jsme tu pátým dnem a máme za sebou první přípravný zápas. Jak jistě víte, FK Karabach nás porazil 3:1, když se dvakrát prosadil po rohovém kopu. Jinak sice ázerbajdžánský celek měl převahu v držení míče, ale do velkých šancí se (stejně jako Bohemka) nedostával. "Proti nám stál velmi kvalitní soupeř, který hrál skupinu v Evropské lize. Sice jsme šli do vedení, ale míč jsme na kopačkách moc neměli. Ještě jsme měli velkou šanci za stavu 1:1, kdy je zachránil obránce na brankové čáře. Dostali jsme laciné góly po rozích. Soupeř byl technicky dobře vybavený, ačkoli občas hrál až trochu za hranou - některé zákroky byly záludné. Nicméně jsem rád, že jsme takový zápas sehráli. Takové tempo v tréninku nenapodobíte," řekl po zápase trenér Martin Hašek.

Ten měl po utkání radost z toho, že se mu žádný z hráčů nezranil. Jedinou dočasnou ztrátou tak byla absence Dana Krcha, který v pátek i sobotu odpočíval kvůli nachlazení. Doufejme, že se k němu nikdo další nepřidá, protože ode dneška se v Turecku zhoršilo počasí. Vydatný déšť dle předpovědí nepřestane minimálně do úterý. V hotelu sice je k dispozici Fitness centrum, které hráči každý den využívají, ale před fotbalovými tréninky se zde na dva dny neschovají. Naopak Klokani asi přijdou o svou oblíbenou tradici - chodit si zchladit nohy do moře po tréninku.

V sobotu večer se ke kádru připojil Till Schumacher. Jeho operace na přelomu roku proběhla na výbornou, a tak se může zapojit do tréninku. Levonohý obránce potvrdil pověstnou německou preciznost a hned po příjezdu na hotel předložil kondičnímu trenérovi vypracovanou zprávu o tom, jak od druhého dne po operaci postupně operovanou nohu zatěžoval.

V sobotu večer na hotelu také zasedlo klubové představenstvo. Jeho část se v neděli vrátila do Prahy.

Na závěr dnešních zápisků vás chceme upozornit na další živý rozhovor na našem Facebooku, který se uskuteční dnes (neděle 20. ledna) od 19:00 středoevropského času. Hostem bude David Bartek. (Otázky na Davida posílejte na petr.tomasek@bohemians1905.cz)