V dalším zahraničním testu proti Sionu

Klokani vyzvou švýcarský celek. 

V dalším zahraničním testu proti Sionu

Druhým soupeřem na soustředění bude Klokanům švýcarský FC Sion. Svěřenci trenéra Martina Haška se postaví aktuálně sedmému týmu desetičlenné švýcarské Super League. Sion má na deváté místo (znamená baráž o udržení) náskok čtyř bodů. Stejně vysoké je bodové manko i na pozice zaručující kvalifikaci o Evropskou ligu. V polovině dubna loňského roku ovšem klub dostal pokutu 5,9 milionů korun a zákaz startu v jedné sezóně evropských pohárů během následujících dvou ročníků. V přípravných duelech Sion podlehl Erzgebirge Aue (1:2), porazil Dinamo Bukurešť (3:0) a remizoval s Ferencváros Budapešť (2:2).

Brankářskou jedničkou je zkušený třicátník Kevin Fickentscher. Defenzivě vévodí brazilský Andre Luis Netzke. Ve velmi dobrém světle se ukazuje devatenáctiletý mladíček Bastien Toma, který byl nominován do nejlepší trojice mladíků švýcarské soutěže. K nejlepším střelcům týmu se řadí záložník Pajtim Kasami s pěti brankami. Velmi zajímavým jménem je bezesporu Alex Song, který během své kariéry prošel věhlasnými celky jako Arsenal nebo Barcelona. Nevyhýbala se mu ovšem zranění, a proto stihl za Sion na podzim pouhých pět utkání. V útoku budí respekt mladá francouzská krev jménem Yassin Fortune.

Soustředění Turecko 2019 - trénink
Soustředění Turecko 2019 - trénink
Klokani hrají s FC Sion v úterý od 14:00 SEČ. O utkání budeme informovat na sociálních sítích. Po jeho skončení ho shrneme v reportáži. Příspěvky z utkání naleznete na našich profilech nebo pod hashtagem #SIOBOH.