Záviška zařídil remízu s Gliwicemi

Klokani zakončili soustředění remízou.

Záviška zařídil remízu s Gliwicemi

Poslední naplánovaný přípravný duel Bohemky na soustředění byl velmi dramatický ještě před úvodním výkopem. Celý den se totiž nevědělo, jestli se nakonec hrát bude, nebo ne. S postupem času se situace nevyvíjela vůbec dobře a kvůli vydatnému dešti jsme dostali zprávu od místních pořadatelů, že naše utkání sehrát nenechají kvůli možnému poškození hřiště. Hráči tak dostali pokyn, že se místo zápasu sejdou v posilovně. Jenže vzápětí se udělalo téměř jasno a svitla naděje, že by hřiště během nějakých dvou hodin mohlo oschnout. Bohemka chtěla hrát a Gliwice také, už bylo potřeba pouze najít hřiště, na kterém Turci nechají utkání sehrát. Věřte, že hřišť je v okolí našeho hotelu spousta. Situace se ještě několikrát vyvinula na obě strany a hráči počítali spíše s variantou fotbalového tréninku na umělé trávě. Na poslední chvíli se však přecejen uvolnilo vhodné hřiště pro utkání, a tak se přátelský zápas mezi Gliwicemi a Bohemians mohl odehrát! Jen se začalo s hodinovým zpožděním.

Samotné utkání už bylo o něco méně dramatické. Velkou roli sehrál silný vítr. Bohemka v první půli kopala proti větru, a tak se spíše bránila. V 10. minutě dostal jen kousek prostoru Ekvádorec Valencia, který napřáhl z dvaceti metrů ke střele a trefil se přesně k tyči Fryštákovy branky. Polský tým s větrem v zádech kontroloval hru. Bohemians zahrozili Koubkem, který však z úhlu zamířil jen do boční sítě. Gliwice drobnou převahu nevyužili, a tak šli do kabiny pouze s jednobrankovým náskokem.

Po změně stran se do brány Bohemians postavil Roman Valeš, který brzy musel vytáhnout těžký zákrok proti střele soupeře. Od té chvíle převzali otěže utkání Klokani. Do velké šance Vaníček vyslal Filipa Haška, který přeloboval brankáře, ale bohužel i gliwickou bránu. Antonín Vaníček v první půli hrál od lajny a nebyl moc vidět. Ve druhém poločase se však posunul pod hrot a jeho výkon se zlepšil. Sám nejdříve prováhal dobrou možnost ke střele, ale o pár minut později se podílel na vyrovnávací brance. Klokani zahráli rychlou akci po levé straně, když Záviška nahrál Vaníčkovi, který mu míč vrátil do jasné šance. Záviška s přehledem zakončil placírkou k zadní tyči a bylo srovnáno. Bohemka ještě měla několik nadějných brejků po pravé straně, ale akce ztroskotávaly ve finální příhrávce. Gliwice už větší šanci neměly, přestože za ně ve druhém poločase hrál český urostlý útočník Michal Papadopoulos. Klokani tak zakončili soustředění v Turecku remízou 1:1. Kaňkou na utkání je zranění Jana Vodháněla, který musel odstoupit kvůli zvrtnutému kotníku.