Vacek: Jsem natěšený na každý zápas

Přečtěte si rozhovor s naším novým záložníkem.

Vacek: Jsem natěšený na každý zápas

Na umělé trávě v Uhříněvsi se hned po dnešním tréninku áčka Bohemians konalo přípravné utkání dorostenců U17, a tak Klokani spěchali ze hřiště, aby se dorostenci mohli rozcvičovat. Ne však Kamil Vacek. Zkušený záložník ještě vyzval na minisouboj brankáře Marka Koubu, třikrát vypálil zpoza vápna naprosto přesně, takže chudák brankář neměl nárok. Kamilovi to nestačilo a chtěl střílet dál, ale to už ho ze hřiště odvolal trenér Hašek, aby se opravdu mohli začít rozcvičovat dorostenci... I z této sitauce je vidět, že Kamil Vacek je opravdu natěšený na fotbal. V posledním roce toho moc neodehrál, ve svém prvním rozhovoru od příchodu do Bohemians sympatický záložník mimo jiné vysvětluje, proč v Dánsku nedostal moc šancí.

Jak se ti zatím líbí v Bohemians?

Hlavně jsem rád, že se to podařilo dotáhnout. Byly chvíle, kdy už jsem tomu moc nevěřel. Ale jsem tu, mám za sebou první dva tréninky ve velkém tempu. Jsem strašně rád, že jsem tu našel takového trenéra, jakého si pamatuju ze Sparty. Věřím, že se do toho rychle dostanu.

Někteří fanoušci se obávají o tvůj zdravotní stav, tak jak jsi na tom?

Musím to zaklepat - jsem naprosto v pořádku. Jsem natěšený na každý zápas. Věřím tomu, že se ukážu v nejlepším světle.

Zpátky do Čech jsi zamířil po několika letech v zahraničí...

Fotbalový život utíká strašně rychle. Jsem strašně rád za to, kam jsem se podíval, co jsem prožil. Můžu říct s čistým svědomím, že jsem každý trénink odpracoval naplno. Poslední rok byl pro mě po fotbalové stránce moc těžký, snažil jsem se, jak jsem mohl, ale příležitost jsem prostě nedostal. Nicméně i díky mému přístupu Odense svolilo k tomu hostování, což v Dánsku není moc běžné. Moc si toho vážím. Věřím, že zas najdu fotbalové štěstí.

Proč jsi v Dánsku vlastně nehrál, když tě tam sami přivedli?

Pro mě je těžké na to odpovídat, protože jsem byl zdravý a nachystaný. Prostě jsem přišel do týmu, který měl čtyři body po sedmi kolech. Jenže od chvíle, co jsem zrovna přišel, tak mužstvo neprohrálo patnáctkrát v řadě! Asi jsem prostě měl být lepší, ale vím, že jsem všechno udělal na maximum. Prostě jsem tu příležitost nedostal.

Fanoušci od tebe očekávájí, že se zvedne naše produktivita. Vnímáš to?

Je hezké něco říkat před soutěží, ale ukáže se až na hřišti. Asi všichni ví, že nedám deset gólů. Ale věřím, že mužstvu pomůžu v tom, v čem jsem dobrý. Že díky mně třeba ostatní kluci budou mít více šancí, využijou je a chytí se. Věřím, že vytvoříme dobrý kolektiv. Moc mě potěšily pozitivní reakce, když se to hostování oznámilo.

Bohemka TV