Co (ne)víte o Vladislavu Levinovi

V našem miniseriálu představujeme zimní posily.

Co (ne)víte o Vladislavu Levinovi

Jednou z našich zimních posil je Vladislav Levin. S ruským záložníkem se dá jakžtakž domluvit česky, však už v naší zemi působí dva roky. Na první pohled odchovanec Dynama Moskva působí lehce uzavřeným dojmem, ale při našem malém "výslechu" několikrát pookřál, třeba když si vzpomněl, jak Rusko v hokeji porazilo Česko na olympiádě. Přečtěte si pět zajímavých informací, které vám Vladislava trochu představí:

1. Maminka je slavná atletka

Vladislavovou matkou je Taťjána Levinová, ruská sprinterka, která se stala trojnásobnou halovou mistryní světa ve štafetě 4 x 400 metrů. Zlaté medaile posbírala na třech šampionátech za sebou v letech 2004, 2006, 2008. Jak vidno, to není tak dávno. Taťjána totiž měla malého Vladislava už v osmnácti letech. Vladislav však tvrdí, že mimořádné sprinterské vlohy po mamce nezdědil, považuje se spíše za vytrvalostní typ.

2. Tatínek je asistentem ruské reprezentace U21

Vladislavův otec se neproslavil jako fotbalista, ale závodně hrával futsal za Spartak Moskva. Po aktivní kariéře se však přecejen posunul k velkému fotbalu a stal se trenérem. Momentálně je asistentem u ruské reprezentace do 21 let.

3. Největší radost má z asistence

Podle vlastních slov má Vladislav větší radost z povedené asistence než ze vstřelení branky. Se smíchem dodává, že stejnou radost jako z asistence má ze zisku tří bodů.

4. V Česku se mu líbí místní klid

Vladislav pochází z Moskvy, kde je na něho moc velký ruch. V České republice je podle něj velký klid, což mu vyhovuje. Nejradši ve volném čase chodí na procházky se ženou Jevgenijí, s níž je od 19 let. Vzali se před rokem.

5. Miluje hokej

"Na poslední olympiádě se hrálo Rusko - Česko, tak v Jihlavě samozřejmě všichni fandili vaší reprezentaci. Já se jen smál, že jsou bez šance. Teď jsme o hodně lepší. O hodně," směje se Vladislav.