Těsná porážka v generálce

Klokani v kombinované sestavě podlehli Dukle.

Těsná porážka v generálce

Kádr Klokanů razantně zasáhla chřipková epidemie, proto na Julisce vyběhl kombinovaný tým s juniory. Ve stoperské dvojici se Václavík ukázal vedle Krcha. Na lavičku náhradníků usedl Osmančík, Matoušek, Le Tuan, Lehovec a Buneš.

Hned v úvodu se ukázal Fryšták. Mladý Souček napálil míč vstříc brance, jenže brankář Klokanů se vyznamenal a jeho ránu pod břevno vyrazil. Po chvíli se hnal na branku Miloševič, ovšem i v tomto případě se ve skvělém světle ukázal Fryšták a šanci zneškodnil. Klokani byli poté nebezpečnější, ale nevycházela jim finální fáze. Obrana Dukly zvládala odbránit, takže šance k vidění nebyla.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
Po dvaceti minutách hry pronikl Holík středem hřiště, na hranici šestnáctky se trefil přesně pod břevno a poslal svůj tým do vedení.

Na druhé straně se jevil slibně průnik Bartka, ovšem jeho střela se po teči jednoho z obránců Dukly otřela o břevno a zamířila do zámezí. Srovnat stav mohl těsně před poločasem Nečas, když se na pravé straně uvolnil a hnal na branku. Nakonec ještě místo střely hledal před brankou nabíhající spoluhráče, jenže dukelští i tuto akci ubránili a do kabin se šlo za jednobrankového vedení domácích.

Po přestávce se do hry dostal Le Tuan, který s Koubek utvořil útočnou dvojici. Právě Koubek po chvíli pálil levačkou, ale trefil jen boční síť. Dále centroval do šestnáctky Dostál a kapitán Jindřišek hlavičkoval vedle branky. Další příležitost měl znovu Koubek. Dostálův centr vyrazil Hruška jen před sebe. Koubek v těžké pozici levačkou již překonal vyběhnuvšího brankáře, ovšem na brankové čáře vykopl míč Kozma, čímž zachránil vedení svého celku. Klokani se snažili i nadále o vyrovnání. Z hranice vápna pálil levačkou Levin, ale Hruška si poradil.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
Bohemians měli k dispozici zajímavou standardní situaci. Dostálovu nabídku do šestnáctky spoluhráčům vyrazil vybíhající gólman Hruška a domácí vyrazili do protiútoku. Na jeho konci se míč dostal k Doumbiovi, který již jen usměrnil balón do téměř prázdné branky a navýšil vedení domácích.

V závěru zvládli Klokani snížit, když se Le Tuan trefil hezky na zadní tyč a vstřelil svůj premiérový gól za Bohemians. Vyrovnat už Bohemka nestihla a v kombinované sestavě podlehla v generálce na ligové boje Dukle.