Zelenobílý národ míří na Spartu

Jarní část začíná pro Klokany třaskavým derby. 

Zelenobílý národ míří na Spartu

Poslední dny zimní přestávky ubíhají a nezadržitelně se blíží jarní ligová část. Závěrečných deset duelů základní části FORTUNA:LIGY mají před sebou i Klokani, kteří ve vyrovnané ligové tabulce budou usilovat o návrat do prostřední skupiny. Do akce se Zelenobílí dostanou v neděli, kdy v derby na Spartě uzavřou dvacáté kolo. Letenští mají za sebou vydařenou přípravu, neboť zvítězili ve všech sedmi duelech. Zároveň se týmu trenéra Zdeňka Ščasného podařilo již na začátku přípravy zapracovat všechny posily. Bohemians pod vedením trenéra Martina Haška se Spartou nepoznali hořkost porážky. Ze třech remíz navíc dvakrát dokázali vyrovnat v samém závěru a obrat tuzemského vícemistra o body.

Sparta - Bohemians 1:1 (1:0)
Sparta - Bohemians 1:1 (1:0)
Sparta budovala tým pro jarní část již během závěru podzimu. Ze švédského IFK Nörrkopingu přišel krajní záložník David Moberg Karlsson. Zpět do svého mateřského klubu se vrátil Martin Hašek mladší, který přestoupil právě od Botiče. V neděli se tak bude moci poprvé postavit svým bývalým spoluhráčům, ale i tátovi s bratrem. Další posily na sebe nenechaly dlouho čekat. Rychlonohý levý krajní obránce Marek Hanousek přišel z Jablonce. Po zranění se navíc v dobrém světle ukázal Drchal, který byl nejlepším střelcem v přípravě se 6 góly. Šanci v A týmu si svými výkony vybojoval i teprve šestnáctiletý Adam Hložek.

Letenští budou na jaře bojovat ve FORTUNA:LIZE a MOL Cupu. Logicky se několik hráčů muselo ohlížet po jiném angažmá. Vatajelu hostuje v Jablonci, kam přestoupil i David Hovorka. Bývalý kapitán Josef Šural odešel do Alanyasporu. Středné obránce Semih Kaya zamířil hostovat do turecké Galatasaraye, odkud před dvěma lety přestoupil na Letnou. Srbský křídelník Vukadin Vukadinovič stráví jarní část na hostování v tureckém Bolusporu. Klub ukončil spolupráci s Néstorem Albiachem. Letnou opustila i rumunská opora Nicolae Stanciu, který přestoupil do Al Ahli SC.

Trenér Martin Hašek očekává pracovitější Spartu než byla k vidění v Ďolíčku na podzim: "Sparta byla taková směsice různých individualit. Teď očekávám mužstvo, které podá kolektivnější výkon a bude pracovitější. S jejich individuálními hráči jsme neměli příliš velké problémy. Jejich ochota pracovat a organizace hry nebyla topová, což nám vyhovovalo. Počítáme s tím, že se utkáme s takovou Spartou, která pro nás bude nejvíce nepříjemná. Spoléhám na nerozehranost, určitou nervozitu z prvního utkání. Mají tam nové hráče, kteří to nemusí zvládnout a budou potřebovat se adaptovat. Nedá se vycházet z toho, že když měli dobrou přípravu, tak musí hned hrát dobře první ligový duel."

Lodivod vedl Klokany na Letné v úvodním kole loňské sezóny, kdy Bohemians neprožili vydařenou přípravu: "Letní přípravu jsme měli katastrofální. Před Spartou jsme nevěděli, koho postavit na hřiště. Uhráli jsme nakonec dobrý výsledek. Tehdejší kádr a dnešní jsou dva úplně rozdílné světy. Jsme mnohem dále. Z hlediska kádru, možností, perspektivy, transferového potenciálu. Bohužel ovšem ti hráči nejsou k dispozici, tak jako tomu bylo tenkrát. Jedeme na Letnou v trochu podobném stavu, ale chci věřit tomu, že utkání zvládneme minimálně tak dobře jako tehdy." 


Sparta - Bohemians 1:1 (1:0)
Sparta - Bohemians 1:1 (1:0)
Derby mezi Spartou a Bohemians se hraje v neděli od 17 hodin na pražské Letné. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Zbyněk Proske. Na čarách mu bude asistovat Radek Kotík a Petr Caletka. Čtvrtým sudím bude Ondřej Berka. O nejdůležitějších momentech utkání budeme informovat na našich sociálních sítích. Zápas po jeho skončení shrneme v reportáži. Sdílejte s námi vaše zážitky z utkání a přidejte ke svým příspěvkům hashtag #SPABOH nebo nás přímo označte. Pokud jste si vstupenku nezakoupili v předprodeji, tak za 220 Kč budou vstupenky v prodeji na pokladně č. 5 u vstupu do sektoru pro fanoušky Bohemians. Příznivci Klokanů míří na Letnou tradičním společným pochodem. Fanatici mají sraz ve 14:30 na Tylově náměstí. Odtud se metrem ze stanice I. P. Pavlova přesunou na stanici Vltavská. Přes Strossmayerovo a Letenské náměstí se pak fanoušci pěšky přesunou až k Letné, kam by měli dorazit hodinu před výkopem (16:00). Všichni přítomní budou tak mít dostatek času na předzápasové občerstvení a přípravu na samotné derby.