Liga s tradičním masopustem v Ďolíčku

Přijďte si užít sobotní odpoledne se vším všudy. 

Liga s tradičním masopustem v Ďolíčku

Nejvyšší tuzemská soutěž se po zimní přestávce vrací i do Ďolíčku, kde se odehraje zajímavá bitva s olomouckou Sigmou. Oba týmy mají stejný počet bodů, ale díky lepšímu skóre jsou na tom Klokani v tabulce o pozici lépe. Poslední utkání těchto celků se velkou měrou zapsalo do paměti fanoušků Bohemians, kdy Klokani během čtrnácti minut třemi góly otočili nepříznivý stav a po famózním obratu vyloupili Hanou. V celkové bilanci jsou úspěšnější olomoučtí v poměru 5 - 13 - 11. Kvůli čtyřem žlutým kartám navíc Olomouc nebude mít k dispozici útočníka Nešpora, který se tak na stadion bývalého klubu podívá jen jako divák.

Olomouc se během podzimu namočila do bojů o záchranu. Přes zimu tak bylo primárním cílem přivést hráče do středu obrany. Z maďarského Vasas Budapešť se vrátil do tuzemské nejvyšší soutěže Vít Beneš. Z B týmu Olomouce se k prvnímu mužstvu posunul Chytil.

Naopak z Hané do Opavy odešel Manzia. Obránce Surzyn hostuje ve Vítkovicích.

Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Trenér Martin Hašek již vyhlíží souboj se sousedem v tabulce: "Minulou sezónu měla Olomouc skvělou, když se probojovala i do Evropské ligy. Teď jsou na tom podobně jako my. Nachází se v té poslední třetině tabulky. Podle informací médií hrají i o setrvání trenéra u týmu, který je i mým kamarádem. Ani my na tom nejsme nejlépe. Po úspěšné sezóně zůstali pohromadě a fotbal hrát umí. Jsou pravým důkazem, že liga je nevyzpytatelná."

Kouč Bohemians se vyjádřil i ke spekulacím ohledně rozhodujícího zápasu pro trenéra Jílka: "Ještě v loňském ročníku tehdejší HET ligy byl vyhlášen za nejlepšího trenéra celé soutěže. Teď ho mají pro změnu odvolat. Je to fotbal, kde se rozhoduje na základě emocí a dalších souvisejících faktorů. Za trenéra mluví výsledky, které on teď zrovna nemá."

Olomouc v prvním domácím duelu padla s Jabloncem a ve svízelné situaci si nepolepšila: "S Jabloncem to nebyl jejich fotbal. Trenér Václav Jílek navíc v zimě deklaroval, že chce hru zjednodušit, hrát rychleji dopředu, na méně přihrávek a přímočařeji. Není to ovšem tak jednoduché. Má k dispozici stejné hráče, kteří mají zažitý nějaký styl hry. Je těžké se stejnými hráči změnit způsob hry. Ukáže se to teprve v několika následujících zápasech."

Marodka Klokanů se pomalu vyprazdňuje: "Někteří hráči, kteří nebyli k dispozici na Spartě, tak nebudou v nominaci ani teď. K tomu nám kvůli červené kartě vypadl Levin. Na Spartu jsme jeli po chřipkové epidemii, ale teď už máme za sebou téměř další týden v tréninkovém procesu. Na papíře jsme na tom tedy dobře. Jestliže byl Schumacher na Letné jako náhradník jen proto, abychom měli obsazená místa na střídačce, tak teď už celý týden trénuje s týmem. Ještě se od lékařů dozvíme, zda nám uschopní Vodháněla s Puškáčem. Nakonec tak budeme muset poslat někoho na tribunu, což už jsem hodně dlouho nezažil."

Obránce Lukáš Hůlka po smolném derby na Spartě vyhlíží důležitý zápas se Sigmou: "Takovým utkáním se sice říká, že se hraje o "šest bodů." Na druhou stranu z toho zápasu nemůžeme dělat víc, než doopravdy je. Musíme k němu přistoupit stejně jako na Spartě, bez ohledu na toho, kdo proti nám stojí. Když vyhrajeme, tak tři body budou cennější. Možná se na to s větší důležitostí nahlíží proto, že Olomouc je celek, který je v tabulce okolo nás. První zápas s nimi kluci vyhráli. Chtěl bych utkání odpracovat tak, jako proti Spartě. Věřím, že pokud na výkon z Letné navážeme, tak máme velkou šanci uspět."

Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Zápas začíná v sobotu v 15:00. V přímém přenosu ho vysílá stanice O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Martin Nenadál. Na čarách mu bude asistovat Adam Horák a Miloš Vitner. Čtvrtým sudím bude Jan Váňa. Nejdůležitější informace z utkání vám zprostředkujeme na sociálních sítích a duel následně shrneme v reportáži. Vstupenky na utkání můžete kupovat ZDE  za 150 Kč a 230 Kč. Stadion otevře své brány ve 14:00. Bohatý bude i program před utkáním. V Ďolíčku bude probíhat tradiční masopust. Můžete tak ochutnat guláš, jitrnice, jelítka či sádlo. K tomu nebude chybět nově pivo Krušovice. Probíhat bude i soutěž o nejlepší masku, kde bude porotcem maskot Klokan a o poločasové přestávce ocení na hrací ploše tři nejpovedenější majitele masek. Prvních 100 dětí do 15 let bude mít na utkání vstup zdarma a vyhrazena jim bude pokladna č. 3. Půl hodiny před výkopem (14:30) navíc budou vybraní hráči z A mužstva k dispozici na autogramiádě. K fotbalovému utkání si u hostesek z Fortuny vyzvedněte podsedák, který vám jistě zpříjemní první jarní fotbal v Ďolíčku. Hlavním partnerem utkání je TOP Hotel.

Bohemka TV