Hanákům stačil jediný gól

Klokani gólově nezareagovali na jediný zásah hostů a s Olomoucí prohráli.

Hanákům stačil jediný gól

V prvním domácím utkání s Olomoucí Klokani nastoupili s Reiterem a Záviškou na krajích zálohy. Ve středu záložní řady operoval Hašek vedle Vacka. Začátek zápasu pojali aktivněji Bohemians, ale do vedení šla Sigma. Po zpětné přihrávce pod sebe se v chumlu hráčů na malém vápně nejlépe zorientoval obránce Sladký, který dopravil míč do sítě.

Bohemians předvedli pěknou akci po dvaceti minutách hry. Dostál byl úspěšnější v souboji u střídačky domácích a prostrčil míč Reiterovi. Pravý záložník Klokanů uspěl v souboji s Vepřekem, jenže jeho zpětnou přihrávku zablokoval na roh Jemelka. Po chvíli se Klokani dostali do zakončení. Hašek si hezky obhodil protihráče a vypálil levačkou, ovšem Buchta zvládl míč vyrazit a jeho spoluhráči dostali míč mimo ohrožení vlastní branky.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Bohemka se tlačila dopředu, ale ve finální fázi se jí nedařilo. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení hostující Olomouce.

Druhý poločas začal šancí Klokanů. Reiter se prosmýkl na pravé straně, jeho následný centr vypadl Buchtovi z rukou. V jeho blízkosti byl útočník Koubek, jenže branku minul. K další příležitosti chybělo málo. Vaníček se prohnal středem hřiště a do uličky nabídl míč Reiterovi, před ním upíchl balón na rohový kop vracející se kapitán Vepřek.

Bohemians obléhali branku Olomouce, ale hostující defenziva odolávala. Klokani tak volili i střelbu ze střední vzdálenosti. Dostálova rána byla sražena na rohový kop. Po něm se za šestnáctkou opřel do balónu Hašek, avšak ani jeho rána se do branky nevešla. Na druhé straně zahrozili hosté. Plšek na malém vápně po přihrávce Sladkého střílel mimo branku Fryštáka.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Deset minut před koncem mohli Klokani srovnat. Pas Jindřiška sklepl Bartek do běhu Záviškovi, který přízemní přihrávkou hledal volné spoluhráče. Sladký ovšem přispěchal včas s obranným zákrokem a odkopl míč do zámezí. V závěru měl šanci i Bartek, ale Buchta opět předvedl výborný zákrok a udržel vedení svého celku. Po rohu pálil v nastavení Reiter vedle branky. Klokani ani z velkého tlaku nevytěžili vyrovnávací branku a se Sigmou Olomouc prohráli.