Záviška: Musíme sérii prolomit

Utkání s olomouckou Sigmou komentuje Jan Záviška.

Záviška: Musíme sérii prolomit

Zápas s Olomoucí popisuje Jan Záviška. Jeho pohled na útočnou fázi, rozhodující gól i další momenty utkání. Vše v rozhovoru.

Jak jsi viděl jediný gól utkání, který padl po skrumáži ve vápně ?
Přišlo mi to tak rychlé, že nikdo nedokázal zareagovat. Na zadní tyči trefoval jeden z hostujících hráčů míč z voleje. Nevím, jestli se to tam nějak odrazilo nebo Sladký dorazil míč do brány. Je to velké štěstí pro Sigmu, které my prostě nemáme.

V první půli jsi byl několikrát obětí tvrdých zákroků. Měl se v některých případech pískat faul okamžitě?
Těžko říct. Je to všechno na rozhodčích, jak na Spartě, tak i tady. Nemůžu to hodnotit. Snažím se jít do všeho naplno, vstřelit gól, ale nevyšlo to. Zda to měla být penalta či ne, to už je na rozhodčích.

Pár minut před koncem jsi táhl míč a přihrával do velké šance. I ta byla nevyužita...
Viděl jsem pod sebou Kubu Nečase. Myslel jsem, že bude střílet. Asi to pouštěl za sebe, když tam ještě nabíhali dva další hráči. Všichni tam šli s chutí dát gól. Možná mohl Néča (Jakub Nečas - pozn. red.) zkusit levačkou vystřelit a mohlo to padnout do branky. Bohužel tomu tak nebylo.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)
Měli jsme šance ve vápně i ze střední vzdálenosti. Ale nic se nám nedařilo protlačit do brány.
Snažíme se tu šňůru bez vstřelené branky prolomit, což je hezké, ale nemůžeme to stále prolomit. Povést se to musí. Pět utkání bez gólu je strašná bilance. Chybí nám útočník, který by to vzal na sebe. Finální fázi máme strašně slabou, což jsou dvě až tři akce během zápasu, které mohou skončit gólem. Musí jich být třeba sedm a z toho dva góly dát.

Během zápasu jsme měli dobrý tlak, který v závěru gradoval.
Chyběl nám větší důraz a přesnost v koncovce. Někdo, kdo by to propálil a míč skončil v síti.